Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să-i pregătim pe copiii stângaci pentru prima zi de școală?

Unul din zece locuitori ai Planetei este stângaci, iar mulți dintre aceștia au fost îndrumați de profesori, în timpul școlii, să renunțe la acest comportament și să treacă de partea „dreptacilor”. După terminarea școlii, majoritatea stângacilor scriu cu mână dreaptă, însă la alte activități folosesc mână sau piciorul stâng.

Psihologii sunt de părere că, mai ales în prima zi de școală, este necesar ca angajații școlii să accepte că unii elevi sunt stângaci, fără a face presiuni asupra schimbării.

Un copil stângaci este un copil normal, sănătos. Când înțelegem acest lucru, vom accepta faptul ca are ceva aparte față de ceilalți. În momentul în care părinții sau școala presează copilul să renunțe la stângăcie, acesta va interpreta că nu corespunde, se va simți neacceptat, respins, separat, izolat. Orice copil se simte în conexiune cu el și cu mediul exterior când este în siguranță, protejat, asimilat și acceptat asa cum este”, afirmă psihologul Maria Verdi, directorul Centrului ReCreation Life.

Stângăcia nu este o boală

Specialistul este de părere că s-a construit o percepție greșită asupra stângăciei, acest termen căpătând un sens peiorativ, iar de cele mai multe ori este văzut ca un defect sau o boală. Mai mult decât atât, potrivit psihologului elevii stângaci sunt creativi, sensibili și au abilități artistice.

Stângăcia nu este o boală. Din punct de vedere al corespondenței emisferelor cerebrale, activarea mâinii stângi inclină, mai mult decât mâna dreaptă, către sensibilitate, empatie, creativitate, abilități artistice. Deci, un copil stângaci este un copil normal, dotat cu multe calități. Acceptat așa cum este, fără a fi frustrat de mediul exterior, stângaciul va deveni un adult cu potențial”, a mai afirmat psihologul Maria Verdi.

Rechizite pentru stângaci

Până de curând, în țara noastră, obiectele pentru stângaci au reprezentat un segment de piață extrem de firav din cauza dificultății achiziționării lor.

Trendul mondial pentru „repararea morală” a acestei minorități a ajuns și în România, aici deschizându-se un magazin online care comercializează obiecte realizate special pentru stângaci.

Pentru prima zi de școală, specialiștii recomandă ca elevii stângaci să folosească rechizite dedicate lor, deoarece acestea au menirea de a le face viața mai ușoară, iar cu această ocazie profesorii nu vor mai găsi motive reale de a-i îndemna să se schimbe.

Picture of Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *