logo
Search
Generic filters
Exact matches only

De ce avem nevoie de calciu și magneziu

Calciul și magneziul fac parte din categoria mineralelor esențiale pentru organism. Magneziul este vital pentru cele peste 300 de reacții chimice care au loc în corpul nostru. Mai mult, acesta susține sănătatea vaselor de sânge și a inimii, dar și buna funcționare a sistemului nervos și a glanderor suprarenale. De cele mai multe ori, deficitul de magneziu este cauzat de alimentația necorespunzătoare. Magneziul joacă un rol elementar în digestie, formarea osoasă și diviziunea musculară. Alte motive pentru care avem nevoie de magneziu în organism: magneziul este al 4-lea cel mai abundent nutrient din organism, reprezentând 50% din oase, 25% din mușchi și 24% în alte țesuturi și organe.

Calciul, se găsește în proporție de 99% în oase și dinți. Totodată, el contribuie la coagularea sângelui, la contractarea mușchilor și reglează tensiunea arterială. De asemenea, are un rol important în eliberarea hormonilor și a enzimelor. Calciul este o substanță minerală esențială pentru consolidarea oaselor. Mai mult, el întreține masa osoasă și încetinește pierderea densității osoase. Persoanele care au un aport inadecvat de calciu înainte de vârsta de 20-25 de ani, dezvoltă un risc considerabil mai mare de a avea boli osoase sau osteoporoză.

Carența de calciu – simptome

Carența de calciu se manifestă cel mai adesea prin furnicături la nivelul degetelor, sau chiar în jurul gurii. Semnele frecvente de oboseală și neliniște sau amorțelile la nivelul extremităților pot semnala lipsa calciului în organism. Potrivit specialiștilor, lipsa de calciu poată să diminueze rezistența organismului la anumite infecții, dar și la stres.

Carența de magneziu – simptome

Lipsa energiei, oboseala, iritabilitatea, capacitatea scăzută de concentrare, sunt semne ale carenței de magneziu în organism. Dacă remarcați prezența constantă a uneia dintre aceste simptome, consultați medicul în vederea realizării unui set de analize care să vă indice nivelul de magneziu din organism. În baza analizelor vi se va prescrie un anumit tip de dietă care să corespundă nevoilor dumneavoastră.

Așadar, este indicat să avem un nivel optim de calciu și magneziu în organism, deoarece aceste 2 minerale ne protejează organismul de afecțiuni grave. În caz contrar, deficitul de calciu și magneziu poate provoca spasme musculare, anxietate, constipație, hipertensiune arterială, angină pectorală, insomnie sau osteoporoză.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *