Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Descoperire arheologică importantă în Ierusalim

Arheologii din Israel au descoperit, în urma unei excavații, o așezare veche de 7000 de ani. Descoperirea a fost făcută în estul Ierusalimului, în partea arabă a orașului israelian. Este estimate că această așezare datează din epoca cuprului.

O așezare din al cincilea mileniu înaintea erei moderne a fost găsită în urma operațiunii de excavare, a declarat Autoritatea pentru Antichități din Israel. Printre altele, au fost descoperite ruinele a doua locuințe în timp ce se excava o zonă de drum din Shu’afat, cartier din Ierusalimul de Est.

Au fost descoperite unelte de cupru

„Am găsit mai multe obiecte”, a declarat Ronit Lupo, directorul autorității citate care a precizat că toate sunt tipice epocii cuprului. Pe parcursul acestei epoci, oamenii au început să folosească pentru prima dată unelte realizate din cupru (‘chalcos’, în limba greacă) în timp ce au continuat să utilizeze și unelte din piatră (‘lithos’, în limba greacă), de unde și numele hibrid dat perioadei de către istorici: calcolitic.

Seceri pentru recoltarea culturilor agricole, dălți, topoare lustruite, ceramică, un bol de bazalt, chiar și un șirag de mărgele realizat dintr-o piatră semiprețioasă numită „carneol”, s-au numărat printre obiectele descoperite. De asemenea, au fost găsite și câteva oase de ovine sau caprine și, posibil, de bovine, care vor fi analizate într-un laborator.

Descoperiri extrem de rare

Cu toate că în ultimii ani au mai fost găsite în zonă și alte câteva urme de așezări calcolitice, astfel de descoperiri sunt considerate de specialiști ca fiind extrem de rare.

„Acum, pentru prima dată, am descoperit rămășițe semnificative din urmă cu 7.000 de ani”, se spune într-o declarație a Autorității pentru Antichități din Israel care consideră descoperirea drept o „contribuție extrem de semnificativă” la cercetările cu privire la istoria orașului Ierusalim, mai notează agenția DPA.

Descoperirea așezămintelor istorice atestă existența Ierusalimului încă din preistorie și este cea mai semnificativă astfel de descoperire din ultima perioadă.

Săpăturile arheologice au fost începute ca o ultimă încercare de a evita construcția unui nou drum în zonă.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *