Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Detalii despre Windows 10

Sărind de la Windows 8 direct la Windows 10, Microsoft a anunțat că noul sistem de operare va fi disponibil, cel mai probabil, în toamna anului 2015, asta în condițiile în care anunțaseră anterior că lansarea oficială va avea loc mult mai devreme.

Directorul operațional de la Microsoft, Kevin Turner, a declarat miercuri pentru agenția de presă japoneză Nikkei că noul sistem de operare va fi lansat ‘la începutul toamnei următoare‘. Aceasta înseamnă că Windows 10 va fi disponibil la trei ani după lansarea precedentei versiuni, Windows 8, care nu s-a bucurat de aprecierea multor utilizatori tradiționali de PC-uri din cauza designului său mai potrivit pentru tablete.

‘La sfârșitul verii viitoare sau începutul toamnei vom fi în măsură să lansăm acest sistem de operare. Acesta este planul nostru în prezent’, a declarat Turner.

În luna septembrie a acestui an, Microsoft a anunțat că pentru următoarea versiune a ales să treacă direct de la Windows 8 la Windows 10 pentru a arăta că este vorba de un pas important înainte. O primă versiune test a viitorului sistem de operare Windows 10 este disponibilă pe site-ul Microsoft de două luni.

Sistemul de operare Windows este în continuare partea cea mai importantă a afacerilor Microsoft în condițiile în care domină piața sistemelor de operare pentru dispozitive de tip desktop cu 1,5 miliarde de utilizatori. Însă creșterea smartphone-urilor și tabletelor înseamnă că în prezent Windows este utilizat de doar 14% din dispozitivele de tip computing din întreaga lume, potrivit firmei de cercetare de piață Gartner.

sursa: agerpres.ro

Cover - Sursă foto: freepik.com
Picture of Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *