Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Elevii de clasa a VIII-a încep astăzi Evaluarea Națională

Examenul de Evaluare Națională va fi susținut în acest an de peste 153,000 de elevi ai clasei a VIII. Absolvenții ciclului gimnazial vor începe examinarea luni, 27 iunie, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română, potrivit curiculei publicată de Ministerul Educației.

Conform datelor centralizate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, 153.522 de candidați sunt așteptați să se prezinte în cele 4.809 centre de examen din toată țara.

Marți, elevii aparținând minorităților naționale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Ultima probă din cadrul acestui examen, cea la Matematică, va avea loc miercuri, afișarea rezultatelor urmând a se va face pe data de 1 iulie, până la ora 16,00.

Eventualele contestații pot fi depuse în aceeași zi, până la ora 20,00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

„Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidații care susțin Evaluarea Națională, comisia națională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte județe decât cele în care au avut loc probele”, precizează MENCȘ.

În vederea semnalării eventualelor disfuncționalități apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educației pune la dispoziția publicului, începând de luni, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit).

Linia telefonică va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfășurării probelor, între orele 8,00 — 17,00. De asemenea, poate fi utilizată în același scop și adresa de e-mail [email protected].

Forțele de ordine vor acționa suplimentar

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a anunțat într-un comunicat de presă că, pe parcursul derulării examenelor de Evaluare Națională, vor fi suplimentate acțiunile polițiștilor pentru a asigura ordinea și siguranța absolvenților. Mai exact, peste 5,100 de polițiști vor asigura desfășurarea în condiții normale a examenelor.

„Astfel, pe durata examenelor din Evaluarea Națională 2016, 5.173 de polițiști vor acționa, zilnic, suplimentar față de activitățile dispozitivelor curente. Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităților de învățământ, 4.215 polițiști sunt de la structurile de ordine publică, iar 559 sunt polițiști de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliției Române. Polițiștii vor acționa pentru a depista și lua măsurile legale față de persoanele care, prin comportamentul sau activitățile pe care le desfășoară, pot afecta liniștea și siguranța publică. În acest sens, cele 4.118 centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor”, se arată în comunicatul IGPR transmis duminică.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *