Search
Generic filters
Exact matches only

Eminescu, celebrat în 2014 pe mărci poștale

Romfilatelia, societatea specializată în emiterea și comercializarea mărcilor poștale românești, sărbătorește anul acesta împlinirea a 164 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Cu această ocazie, pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, Romfilatelia a lansat prima emisiune de mărci poștale din 2014, dedicată memoriei marelui poet român.

Emisiunea de mărci poștale poartă titulatura ”Mihai Eminescu – Luceafărul poeziei românești” după cum se arată într-un comunicat de presă al Romfilatelia, citat de Mediafax. Emisiunea reprezintă încă un pas în lunga tradiție Romfilatelia, care promovează în fiecare an pe timbre valorile și simbolurile naționale românești.

Valoarea nominală a timbrului emisiunii este de 9,10 lei și reproduce imaginea unui portret al poetului aflat în galeria de tablouri a Academiei Române. Pe lângă acest timbru, emisiunea mai conține un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoala de 6 timbre + 3 viniete, blocul de 4 timbre + 4 viniete și colița dantelată.

Tot în comunicatul Romfilatelia, transmis către AgerPres, se specifică și faptul că ”produsul special al emisiunii îl reprezintă albumul filatelic, realizat într-un tiraj de 360 exemplare și echipat cu blocul de 4 timbre și 4 viniete, având aplicată pe manșetă ștampila prima zi a emisiunii și semnătura olografă a lui Mihai Eminescu în folio aur și cu plicul prima zi al emisiunii cu ștampila prima zi aplicată în clar în folio aur. Ambele produse sunt numerotate cu negru de la 001 la 360.”

Instituită prin lege încă din 2010, Ziua Culturii Naționale este sărbătorită în fiecare an pe 15 ianuarie, o dată cu celebrarea zilei de naștere a celui mai mare poet român, considerat simbol național.

Emisiunea de mărci poștale ”Mihai Eminescu – Luceafărul poeziei românești” este disponibilă pentru cumpărare începând cu 15 ianuarie la toate magazinele Romfilatelia din țară

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *