Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Evenimentele culturale atrag turiștii străini în România

O analiză realizată de agenția de turism Tripsta relevă faptul că evenimentele culturale românești cunoscute pe plan internațional au o contribuție importantă la creșterea numărului turiștilor străini care ajung în România.

Dintre evenimentele culturale românești care atrag un număr important de turiști străini fac parte Bienala de la București (25 mai – 22 iulie), Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF (29 mai – 7 iunie) şi Festivalul Internațional „George Enescu”, care urmează să se desfășoare, anul acesta, în perioada 30 august – 20 septembrie. Acestea sunt cunoscute pe plan internațional şi reprezintă o destinație atât pentru turiștii pasionați de cultură, cât şi pentru profesioniștii activi în diverse sectoare culturale, precum cei din lumea filmului şi a muzicii.

Rezervări cu câteva luni în avans

În analiza realizată, agenția de turism a luat în calcul rezervările făcute de turiștii străini, rezultatele obținute arătând că în medie turiștii își rezervau călătoriile cu 30, până la 40 de zile în avans față de perioada în care se desfășurau festivalurile și plănuiau să petreacă, în medie, între 5 și 12 zile în țara noastră.

Astfel, cu ocazia Bienalei de la București turiștii străini şi-au rezervat călătoriile cu 33 de zile în avans, petrecând cu această ocazie circa două săptămâni în România (13 zile), conform datelor obținute de Tripsta.

Călătoriile la TIFF s-au bucurat de o planificare atentă din partea turiștilor din străinătate, care şi-au rezervat zborurile către Cluj cu 41 de zile înaintea plecării, pentru sejururi medii cu durata de cinci zile.

În ceea ce privește Festivalul Internațional „George Enescu” majoritatea turiștilor străini şi-au rezervat zborurile cu 35 până la 81 de zile în avans, plănuind să petreacă la eveniment între trei şi 12 zile, conform sursei citate.

Turiști din toate părțile Europei

În ceea ce privește proveniența lor, cei mai mulți turiști care au venit în România pentru a participa la un festival cultural sunt din Europa. Printre țările de unde s-au făcut rezervări se numără: Marea Britanie, Germania, Cehia, Grecia, Turcia, Italia, Austria, Cipru, Portugalia, Spania, Franța, Norvegia, Suedia și Olanda.

Astfel, Bienala bucureșteană a atras numeroși turiști străini, majoritatea plecând spre România din Marea Britanie (13%), Grecia (10%), Germania (7%), Turcia şi Norvegia (6% fiecare), Austria (5%), Cehia, Spania, Franța şi Olanda (4% fiecare), în timp ce restul (37%) au venit la București călătorind dinspre alte destinații.

În ceea ce privește Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) din Cluj-Napoca, cei mai mulți turiști care au venit din străinătate pentru a participa la el au fost suedezi (58%) – care au efectuat deplasări cu durata de patru zile, rezervându-şi zborurile cu 45 de zile în avans -, dar şi greci şi portughezi (14% fiecare).

De asemenea, potrivit datelor Tripsta, cel mai mare număr de călători străini care vin la Festivalul Internațional „George Enescu” călătoresc cu avionul către București din Marea Britanie (20%), Germania (10%), Cehia, Grecia şi Turcia (7% fiecare), Italia (5%) şi Austria, Cipru şi Portugalia (4% fiecare) şi Franța (3%), în timp ce alții – români şi străini (26%) – vin în Capitală dinspre alte destinații.

Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *