Search
Generic filters
Exact matches only

Facebook at Work – rețeau socială profesională lansată de Facebook

În multe cazuri, Facebook-ul este privit de multe companii ca un inamic al productivității. Adicția creată de această rețea de socializare face ca mulți angajați să verifie constant news feedul, astfel că atenția și focusul pe lucru sunt diminuate semnificativ. Însă, compania a venit cu o soluție pentru firmele care vor să folosească Facebook-ul în avantajul lor și a lansat aplicația Facebook at Work, un serviciu care le permite angajatorilor să își creeze propriile rețele de socializare.

Noile rețele de socializare create de companii vor funcționa după aceleași principii ca și Facebook-ul, însă aduc anumite beneficii precum interacțiunea directă cu colegii de lucru și funcționarea independentă față de celebra rețea socială. Viitorii utilizatori vor putea să își particularizeze mediul online de colaborare și vor putea folosi numeroase instrumente pentru a crea un mediu productiv.

Deoarece confidențialitatea trebuie păstrată în aceste situații, Facebook a anunțat că toate conversațiile și lucrurile distribuite pe aceste rețele de socializare create vor fi vizibile doar celor care fac parte din companie, fiind păstrate separat pe profilurile personale ale angajaților.

Aplicația Facebook at Work oferă inclusiv aplicații pentru terminalele mobile prin care angajații vor putea accesa rapid infrastructura companiei. Acestea vor putea fi descărcate pe sistemele de operare iOS și Android.

Deși a fost lansată miercuri, Facebook at Work nu este încă disponibilă tuturor. Momentan este doar testată pe câteva persoane selectate pentru a intra în programul pilot. Nu au fost anunțate încă modul de implementare, eventualele costuri sau alte detalii legate de funcționare, amănunte pe care le vom afla în cursul lunilor următoare.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *