Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
francois-hollande_24313955
francois-hollande_24313955

Francois Hollande, decorat cu „Steaua României”

Președintele francez Francois Hollande a fost decorat de către președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Colan. Capul statului francez se află într-o vizită oficială în România

Decretul a fost publicat, luni seară, în Monitorul Oficial.

Șeful statului român l-a decorat pe președintele francez „în semn de înaltă apreciere pentru contribuția personală avută la dezvoltarea relațiilor de prietenie și colaborare dintre România și Republica Franceză, pentru înțelegerea și interesul manifestate față de istoria și cultura românească”.

Decorarea a fost făcută având în vedere propunerea ministrului Afacerilor Externe. Ordinul Național „Steaua României” este cea mai înaltă distincție a statului român, iar gradul de Colan este al șaselea în ordine crescătoare și cel mai înalt grad al acestui Ordin.

Președintele francez va fi primit marți dimineață la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis, cu care va avea convorbiri tete-a-tete, urmate de convorbiri oficiale și de o declarație de presă comună.

Tot marți, cei doi șefi de stat vor merge la Centrul de Cercetare ELI-NP din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” de la Măgurele, unde vor vizita Camera de Control Laser și vor participa la deschiderea evenimentului economic „Parteneriatele franco-române de viitor”.

De asemenea, Francois Hollande va vizita, alături de premierul Dacian Cioloș, fabrica de elicoptere Airbus România. Liderul de la Palatul Elysee are programat și un prânz oficial alături de premierul român. La sfârșitul zilei, Klaus Iohannis va oferi un dineu de stat.

Președintele Franței este pentru prima data într-o vizită oficială în România. De altfel, această vizită este prima vizită a unui președinte francez în țara noastră în ultimii 25 de ani. Acesta a ajuns în țara noastră în noaptea trecută, el aterizând pe aeroportul „Henri Coandă” din Capitală. Această vizită urmărește întărirea Parteneriatului Strategic româno-francez și a dialogului bilateral.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *