logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ghidaj audio-video pe mobil la Noaptea Muzeelor 2016

Participanții la ediția din acest an a Nopții Muzeelor vor avea parte de o surpriză. Pentru prima dată de la organizarea lui, cunoscutul eveniment va beneficia de ghidaj audio-video, ce va fi disponibil pe telefonul mobil pentru instituțiile culturale participante, din mai multe orașe din țară.

Deși inițial evenimentul a fost stabilit să aibă loc pe data de 14 mai 2016, Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR), organizatorul lui, a anunțat că Noaptea Muzeelor va avea loc pe data de 21 mai 2016, pentru a corespunde cu data în care va avea loc evenimentul în restul țărilor europene unde acesta este organizat.

Ghidaj audio-video la Noaptea Muzeelor 2016

Dragoş Neamu, directorul executiv al Reţelei Naţionale a Muzeelor din România (RNMR), a precizat că ediţia din acest an a evenimentului va fi marcată, în România, de o premieră: un ghidaj audio-video pe telefoane mobil pentru muzeele din Bucureşti şi din alte oraşe mari din ţară, între care Cluj-Napoca şi Iaşi.

Este o aplicaţie la care o să se lucreze, finanţată de Ministerul Culturii, prin Administraţia Fondului Cultural Naţional”, a explicat Dragoş Neamu, potrivit Mediafax.

Protest la Noaptea Muzeelor 2015

Și ediția de anul trecut a Nopții Muzeelor, care a avut loc pe data de 16 mai 2015, a fost una specială pentru că a fost marcată de un protest pe care Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) l-a propus tuturor muzeelor din ţară, membre sau încă neafiliate organizaţiei.

Astfel, câte o piesă valoroasă din instituţiile muzeale care s-au alăturat protestului a fost acoperită. Acest protest a avut scopul de a atrage atenţia publicului şi autorităţilor asupra situaţiei dramatice în care se află muzeele din România.

Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente culturale destinate publicului larg, sărbătorit la nivel european. Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an, în jurul datei de 18 mai – Ziua Internaţională a Muzeelor, sărbătoare instituită de Internaţional Council of Museums (ICOM).

În România, Noaptea Muzeelor se desfășoară neîntrerupt de unsprezece ani, timp în care manifestarea a atras anual sute de mii de participanți. În această noapte muzeele din toată țara își deschid porțile și oferă gratuit, vizitatorilor care le trec pragul, expoziții speciale și evenimente inedite, menite să îi atragă spre această arie culturală.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *