Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Google a achiziționat Songza, un serviciu ce oferă muzică foarte popular în SUA

Google a cumpărat recent compania americană Songza, care oferă un serviciu de muzică, pentru suma de 39 milioane de dolari, conform site-ului telegraph.co.uk. Songza oferă playlist-uri cu piese personalizate în funcție de locația utilizatorilor, de momentul din zi sau chiar și în funcție de vreme.

Astfel, utilizatorii pot asculta piese special concepute pentru serviciu, pentru momentele în care se află la volan etc. Songza are capacitatea de a citi o varietate uriașă de obiceiuri ale oamenilor și de a recunoaște modul și contextul în funcție de care acestea se modifică. Se află pe piață încă din 2007 și a colaborat cu muzicieni și scriitori cunoscuți pentru recomandarea de melodii. Printre aceștia se numără și Rolling Stone.

Cu toate că succesul pe piața americană și cea canadiană a fost unul uriaș, Songza nu a depășit niciodată granițele celor două state. O dată cu achiziționarea Google însă, acest lucru ar putea să se schimbe și Songza ar putea fi disponibil la nivel mondial.

Un alt lucru important de menționat este faptul că acest serviciu paote fi folosit gratuit, având un număr de peste 5,5 milioane de utilizatori deja. Dintre aceștia însă, foarte mulți preferă să plătească abonamentul de 0.99 de dolari pe săptămână pentru a îndepărta apariția reclamelor dintre cântece.

Reprezentații Google și Songza au dat asigurări că deocamdată nu se va schimba nicio caracteristică a serviciului, dar este posibil ca anumite părți ale sistemului să fie integrate în Google Play Music sau YouTube. Totodată, s-a mai specificat că angajații companiei vor rămâne pentru următoarele câteva săptămâni în birourile din Long Island, dar ulterior aceste birouri vor fi mutate în sediul principal Google din New York, conform site-ului telegraph.co.uk.

Nouă nu ne mai rămâne de făcut decât să așteptăm următoarele informații legate de subiect și să vedem când se va lansa acest serviciu și în România, unde cu siguranță ar găsi destul de mulți utilizatori.

foto

Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări