logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Google Chromebit – dispozitivul care transformă televizorul într-un PC

Deseori, ne dorim să avem cu noi un laptop pe care să-l putem transporta pretutindeni, însă, suntem conștienți că dimensiunile acestuia sunt o problemă. Google Chromebit este soluția acestei probleme. „Micro-PC-ul” care are dimensiunea unui stick, Chromebit, a fost lansat de Google. Dispozitivul valorează 100 de dolari și poate transforma un televizor sau un monitor într-un calculator. Chromebit face parte din brandul Chromebook lansat de Google.

Chromebit deține toate caracteristicile unui computer complet echipat, utilizează ecranul televizorului ca display și se conectează la un mouse sau la o tastatură prin intermediul bluetooth-ului. Acesta va fi disponibil pe piață în acest an și va fi produs de Google, în parteneriat cu compania Asus.

Cum se utilizează?

Modul de utilizare este foarte simplu: stickul se conectează la orice aparat care dispune de un HDMI (High Definition Multimedia Interface), iar acel aparat va funcționa ca un calculator complet funcțional. Chromebit are un avantaj: are dimensiuni reduse și este portabil. În plus, se poate conecta la orice aparat care are o priză HDMI, fără a fi nevoie de un cablu de extensie.

Ce specificații are?

Chromebit are următoarele specificații: deține un procesor Rockchip 3288SoC, 2GB de memorie RAM, un USB 2.0 port, un spațiu de stocare de 16 GB și în mod evident, un HDMI. De asemenea, dispune de wireless și bluetooth. Dispozitivul va fi disponibil în 3 culori: argintiu, albastru și portocaliu.

Care este scopul dispozitivului?

Chromebit a fost dezvoltat ca un dispozitiv convenabil și economic pentru școli sau întreprinderi și totodată, un mijloc de accesare facilă a internetului pentru diferite categorii de utilizatori. Acesta poate înlocui cu succes un laptop sau un calculator obișnuit. Cu ajutorul gadgetului puteți naviga pe internet, Youtube, puteți accesa rețelele de socializare sau să achitați facturile.

Prețul și ușurința de utilizare reprezintă punctul forte al acestui gadget. Acești 2 factori ar putea determina vânzări semnificative. Chromebit reprezintă o propunere foarte convingătoare pentru orice utilizator care dorește să înlocuiască laptopul sau tableta cu un dispozitiv mult mai flexibil.

Te-ar putea interesa și Google și Johnson & Johnson vor să dezvolte roboți medicali inteligenți

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *