Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

În curând vom avea case printate 3D

Evoluția printurilor 3D în ultimii ani este una remarcabilă. S-a început mai întâi cu printarea obiectelor de mici dimensiuni, dar iată că ajungem acum să discutăm despre posibilitatea printării de locuințe. Deși pare desprins dintr-un film SF, cu siguranță că dezvoltarea neîntreruptă a tehnologiei va putea face acest lucru posibil în scurt timp. Printarea 3D a unei case cu siguranță ar revoluționa complet domeniul imobiliar.

Business Insider scrie că mai mulți arhitecți din întreaga lume urmăresc îndeaproape posibilitatea construirii primei locuințe prin folosirea printului 3D, un lucru care ar schimba implicațiile în ceea ce privește costul pe care de regulă îl presupune construirea unei case, dar și în ceea ce privește modul în care o putem personaliza.

Practic, prin folosirea printului 3D, îți poți aduce la viață orice fantezie legată de locuința în care dorești să locuiești.

O echipă de arhitecți olandezi au demarat în Amsterdam construirea unui șantier pe care vor să ridice case printate 3D folosind materiale ecologice. Șantierul este atât un șantier de construcții cât și un muzeu public, care poate fi vizitat de oricine dorește să afle mai multe informații despre procesul de printare 3D.

Însuși președintele american Barrack Obama s-a numărat printre vizitatorii din acest an. Citat de către Business Insider, Hedwig Heinsman, co-fondator al echipei din spatele acestui proiect, a spus că ”Scopul principal este, cred, acela de a livra arhitectură la comandă.”

Arhitecții olandezi printează momentan câte un etaj al casei pe rând, în timp ce în California profesorul Behrokh Khoshnevis încearcă să construiască o imprimantă 3D uriașă, care să-i permită să printeze întreaga casă într-un singur pas, de la structură până la circuitele electrice și sanitare.

Nu putem decât să așteptăm cu interes rezultatele muncii lor și să vedem modul în care ele vor ajuta omenirea pe viitor.

foto

Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Un răspuns

  1. Am vazut un filmulet in care se printa asfalt si unul in care se printa o casuta in China. La o lume aflata mereu in viteza se gasesc solutii pe masura 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *