Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Începe o nouă ediție a festivalului de film Kinofest

Bucureștenii pasionați de filme sunt așteptați, în perioada 25 – 27 septembrie, să participe la cea de-a noua ediție a Festivalului Internațional de Filme Digitale „Kinofest”. 

Timp de trei zile, cinefilii bucureșteni vor avea ocazia să vizioneze un număr de 225 de scurtmetraje, pe diferite tematici, de la animații la filme de ficțiune, care vor fi proiectate la Cinema Union, Sala Elvira Popescu, Energiea Pub, Seneca Anticafe şi Carol 53, iar alte 52 pot fi urmărite şi votate online.

Cele cinci competiţii ale festivalului prezintă 93 de filme, iar trei dintre secţiuni sunt găzduite pe internet: Animaţie Online (21 filme), Ficţiune Online (15 filme) şi Micromovie (16 filme). Cele două competiţii cu proiecţii în cinema prezintă filme în premieră naţională: Ficţiune Offline (15 filme), Animaţie Offline (26 filme). Fiecare competiţie se va finaliza cu alegerea unui singur câştigător pe secţiune.

Competiţiile online, o noutate a acestei ediţii, se desfăşoară pe site-ul festivalului, până pe data de 27 septembrie. Scurtmetrajele finaliste, însumând 52 de filme din 17 ţări, sunt disponibile pentru vizionare pe internet şi pot fi votate de public.

Competiţiile clasice ale festivalului – Animaţia şi Ficţiunea (offline) vor fi proiectate la Cinema Union, între 25 şi 27 septembrie, şi vor fi jurizate de profesionişti.

Competiţia de Ficţiune prezintă 15 filme din 10 ţări, unele dintre ele fiind deja remarcate în alte festivaluri din lume. În Competiţia de Animaţie s-au calificat 25 de filme, din 15 ţări. Remarcăm filmul “Premier Automne” de Carlos de Carvalho şi Aude Danset (Franţa) distins cu 25 de premii. Ca filme studenţeşti, se remarcă producţiile Şcolii de Imagine Gobelins (Franţa), o prezenţă tradiţională la Kinofest.

Secţiunea off-concurs, a patra secţiune a festivalului și singura non-competitivă, prezintă anul acesta, sub titulatura World Panoarama, 56 de producţii care vor rula la Cinema Union.

Kinofest prezintă şi trei festivaluri de film invitate: O!PLA – Festivalul Animaţiei Poloneze şi VIEW Confference Italia, plus o selecţie de scurtmetraje spaniole din programul festivalului ECAM.

Kinofest este primul și cel mai important festival de film digital din România și unul dintre cele mai importante din Europa Centrală și de Est. Acesta este un proiect independent, care are ca scop promovarea tinerilor artiști, a realizatorilor de film, a lucrărilor lor – film, muzică și arte vizuale, precum și popularizarea artei și culturii media în rândul publicului larg prin intermediul scurtmetrajului independent și a noilor genuri video/media.

Picture of Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *