logo
Search
Generic filters
Exact matches only

International Mediation Institute si Frank Sander, profesor de drept la Harvard University, premiati la Gala Excelentei in Mediere 2017

GEM 2017- 13

Aproximativ 150 de oameni de afaceri și mediatori au participat, în perioada 31 martie – 2 aprilie, la Gala Excelenței în Mediere. În cadrul evenimentului au fost premiați mediatorii care au avut și activități de promovare a profesiei.

Printre cei premiați în cadrul galei se numără Irena Vanenkova, director executiv al International Mediation Institute și Frank E. A. Sander, profesor de Drept în cadrul Universității Harvard, Emeritus.

„Profesia de mediator este de sine stătătoare, non-juridică și complementară profesiilor juridice. Într-adevăr, în mediere, prin soluțiile personalizate ale părților se rezolvă și aspecte juridice ale situației. Dacă așteptăm ca altcineva să schimbe ceva, lucrurile vor rămâne la fel. Avem nevoie să facem schimbări și să găsim soluții. Vorbim prea mult despre probleme și prea puțin despre soluții. În momentul în care ne implicăm în găsirea de soluții avem puterea de a schimba lucrurile” a declarat Anca Stancu, organizatoarea evenimentului.

Mediatorii premiați, sărbătoriți în cadrul Galei

Premierea mediatorilor prezenți la eveniment s-a făcut pe baza activității acestora. Mai exact, au fost celebrați mediatorii a căror activitate a promovat medierea ca domeniu și a adus beneficii și pentru colegii lor mediatori.

„Profesia de mediator este cam singuratică. Ești doar tu cu părțile și ele au rolurile principale. Rezultatele muncii mediatorului sunt confidențiale, ne-corporale, creează beneficii imediate între părți, dar, în societate, efectele se percep în timp. Să îți fie recunoscută public activitatea ca mediator este o mare bucurie” a afirmat Irena Vanenkova, reprezentantul International Mediation Institute (IMI) la Gala Excelentei in Mediere. Aceasta a mai menționat că a fost premiată pentru prima dată în cariera ei de mediator, care se întinde pe parcursul a 25 de ani.

Irena a fost premiată pentru activitatea din cadrul IMI, o inițiativă publică și non-profit, care urmărește implementarea unor standarde de transparență și înaltă competență în practica medierii globale, în toate domeniile.

International Mediation Insitute si Gala Excelentei in Mediere l-au premiat pe Frank E. A. Sander, profesor de drept în cadrul Universității Harvard, Emeritus. Acesta a primit premiul pentru întreaga sa carieră. Profesorul a propus soluționarea disputelor prin intermediul modalităților alternative, cu scopul de a reduce dependența de litigiile convenționale în Statele Unite ale Americii.

Concluziile ediției a V-a a Galei Excelenței în Mediere

Printre concluziile reieșite la finalul evenimentului se numără nevoia de interacțiune între mediatori și potențiali clienți, necesitatea unor întâlniri în cadru restrâns cu reprezentanți ai profesiilor juridice, nevoia prezenței mediatorilor la evenimentele de business, dar și nevoia de a pune accent pe dezvoltarea personală multidisciplinară.

Gala Excelenței în Mediere este un eveniment anual, ajuns la ediția a V-a, care promovează medierea, cea mai tânără profesie liberală din România. Ediția din acest an a fost una aniversară și a abordat cu pozitivism gestionarea conflictelor și găsirea soluțiilor inteligente, pentru promovarea medierii și a comunității mediatorilor.

Prima ediție a Galei Excelenței în Mediere a avut loc în anul 2013, în Cluj-Napoca. De atunci, evenimentul a continuat să crească în fiecare an, ajungând să se bucure de recunoaștere la nivel internațional.

Acest eveniment s-a bucurat de sprijinul Consiliul Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, precum și Universitățile Babeș-Bolyai și Bogdan Vodă, asociațiile de mediatori și partenerii evenimentului: Transylvania College, Rondocarton, Wens, Vitrina Advertising, Klain, International Mediation Institute, Netinform, Exploratoriu, Jolidon, Visit Cluj, Centrul Cultural și Academic Olandez Cluj, Vivasan, AFA Cluj, Allure, Brodante, Clujana, Luminița Balazs Fashion, Loftiness, Long Way, Netherlands Romanian Camber of Commerce, ARPCC, ATDIS,  GRID România, Vladica&Asociații,  Institutul Transilvan De Mediere,  Safety Broker, Șerban și Asociații, Profesional SP.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.