Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Jazz in the Park: Bogata Edition, un real succes

Festivalul Jazz in the Park: Bogata Edition, aflat la prima ediție, a fost un real succes, comuna din județul Mureș fiind vizitată de sute de oameni pe parcursul zilei de duminică, 3 aprilie. Comuna a devenit celebră după ce rapperul american Snoop Dogg a confundat-o cu capitala Columbiei, Bogotá, într-un check-in pe Instagram.

Potrivit organizatorilor, ediţia specială Jazz in the Park de la Bogata a fost organizată în mai puţin de o săptămână, evenimentul desfăşurându-se într-o grădină din spatele căminului cultural din comuna mureşeană. Intrarea la festival a fost liberă.

„Ne-am gândit să venim în Bogata după ce am văzut greşeala făcută de Snoop Dogg şi am vrut să vedem cum ar fi primit aici festivalul nostru. Am observat că lumea se simte bine, sunt persoane venite şi din Bogata şi din Cluj, Mureş, Bucureşti şi alte oraşe. I-am aşteptat cu patru concerte, mâncare pregătită de oamenii de aici şi tururi ghidate în care turiştii să vadă ce are comuna de oferit”, a spus Corina Brânduşan, purtătoarea de cuvânt a evenimentului.

Festivalul a început cu „Plimbările Bogăţii”, un tur ghidat în cadrul căruia participanţii au putut afla informaţii inedite despre comună, urmat de concerte susţinute de Les Nuages, Danaga, Jazzybirds şi Maria Răducanu & Sorin Terinte, într-un mix de jazz, electro, muzică clasică şi ritmuri de rock.

„Sunt multe de văzut la Bogata. Localitatea este în Cartea Recordurilor datorită celui mai mic tunel de cale ferată din lume, pe care se află şi Podul Mincinoşilor, unde oamenii se întâneau şi vorbeau. Avem şi un castru roman, care datează din perioada Legiunii a cincea Macedonica, din care face parte şi zidul care înconjoară biserica pe care astăzi o avem”, a spus profesorul Vasile Orladiu, cel care le-a fost ghid câtorva zeci de turişti.

Chiar dacă rapperul american Snoop Dogg nu a venit la Bogata, spectatorii au putut să se pozeze cu un manechin din carton al artistului. De asemenea, potrivit News.ro, au fost împărţite vederi pe care fanii rapperului i-au putut scrie mesaje, urmând ca acestea să îi fie trimise artistului de către organizatorii Jazz in the Park.

„Dintr-o greşeală a ieşit un lucru frumos şi interacţiunea dintre un artist celebru şi o comună uitată de lume a adus aici un eveniment cu muzică bună şi oameni care vor să se distreze. Am ajuns acum cunoscuţi şi suntem un punct pe harta României. Acum avem promovare, dar trebuie să avem şi fonduri pentru a face turism. Sperăm să atragem atenţia investitorilor pentru a veni aici şi a face zone de agrement pe Mureş, pentru că aici există potenţial şi dorinţa de a schimba ceva”, spune primarul comunei, Laszlo Barta.

Participanţii la festival au putut face donaţii pentru construirea unui parc, în condiţiile în care copiii din localitate nu au niciun spaţiu de joacă amenajat.

„Am observat că localitatea nu are niciun parc şi ne-am propus să facem noi unul, astfel că i-am încurajat pe oameni să doneze pentru a construi acest parc şi pe viitor să avem o ediţie Jazz in the Park chiar în parcul din Bogata. Între timp aşteptăm şi o reacţie din partea lui Snoop Dogg, care să ne spună dacă vrea să ne viziteze”, a mai spus Corina Brânduşan.

Festivalul Jazz in the Park, ajuns la cea de-a patra ediţie, se desfăşoară anual la Cluj-Napoca, în Parcul Central. La ediţia de anul trecut, peste 50.000 de persoane au participat la eveniment, fiind astfel nominalizat de către European Festival Awards la premiul pentru „Cel mai bun festival de mici dimensiuni”.

Comuna Bogata, unde trăiesc aproximativ 2.000 de oameni, este formată din localitatea Bogata şi alte trei cătune aflate de-o parte şi de cealaltă a râului Mureş.

Bogata a devenită celebră după ce rapperul Snoop Dogg şi-a dat din greşeală ”check-in” pe Facebook în micuţa comună din judeţul Mureş, în timp ce se afla de fapt în capitala Columbiei, Bogotá.

Românii s-au entuziasmat repede pe internet, au creat grupuri şi evenimente pe Facebook în care au cerut artistului să vină în Bogata, ba chiar au creat şi un site pentru mica localitate mureşeană: www.visitbogata.com.

Valul viral a cuprins nu doar presa din România şi publicaţii importante din străinătate, ci a ajuns şi la Snoop Dogg, care a publicat un nou mesaj pe Facebook. Rapperul a declarat că ia în considerare posibilitatea de a veni în România şi le-a recomandat admiratorilor săi de pe Twitter să viziteze Bogata.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *