logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Legea care interzice închiderea caloriferelor cu repartitoare

Proprietarii apartamentelor încălzite cu ajutorul caloriferelor cu repartitoare ar putea fi obligați prin lege să nu le închidă niciodată. Ideea este a președintelui ANRSC Doru Ciocan, care și-o motiveazăspunând că beneficierea de căldura venită prin pereți de la vecini reprezintă o încălcare a Constituției, conform Mediafax.

De asemenea, Doru Ciocan a precizat că va fi făcut un studiu pentru a se stabili modul în care se asigură încălzirea în apartamente și în funcție de rezultatele acestuia, legislația în vigoare ar putea fi modificată pentru a obliga proprietarii să mențină un anumit nivel al temperaturii în locuințe.

Președintele ANRSC susține că acest lucru este impus de Constituția României: ”Citiți articolul 44 din Constituție. Să-l respectăm! E pe asigurarea confortului oamenilor și sănătatea clădirilor”, a declarat Doru Ciocan, citat de Mediafax.

Tot el a spus că păstrarea caloriferului deschis va fi obligatorie chiar și pentru persoanele care părăsesc locuința pentru o perioadă mai îndelungată de timp: ”Poți să pleci și la Paris, nu contează!”.

El susține că în legătură cu subiectul închiderii caloriferelor există plângeri și dintr-o parte și din alta, perspectiva introducerii acestei legi revoltându-i pe cei care consideră că este dreptul lor să regleze după bunul plac temperatura din propriile apartamente.

Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice – ANRSC, este instituție publică de interes național, cu personalitate juridică, care are ca scop reglementarea și monitorizarea la nivel central a activităților din domeniul serviciilor comunitare de utilități publice aflate în atribuțiile sale.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.