Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Limita transmisiilor live Facebook, mărită

Utilizatorii Facebook care vor să facă transmisii în direct pe platforma social media, pot face asta pentru un timp mai îndelungat. Asta pentru că limita înregistrărilor live a fost mărită la 4 ore de transmisie. Această funcție a fost lansată în primăvară și este constant îmbunătățită de compania lui Mark Zuckerberg.

Facebook pare să ia în considerare foarte mult feedback de la utilizatori, cel mai nou update oferind utilizatorilor avansaţi noi moduri de a filma şi de a interacţiona cu alţi utilizatori în timpul transmisiilor live, scrie Go4it.

Până acum, platforma oferea utilizatorilor posibilitatea de a transmite de pe contul personal material video live timp de 90 de minute cu posibilitatea de a salva clipul într-o formă care poate fi redată apoi oricând.

Paginile puteau opta pentru fluxuri video nelimitate, însă acestea nu puteau fi însă salvate pentru mai târziu. Noul update al funcţiei „live” prelungeşte însă timpul de înregistrare la 4 ore, pentru cei care doresc să filmeze diverse evenimente cu o durată mai lungă. Aceste înregistrări vor fi apoi arhivate în mod normal, fiind salvate în tab-ul videos de pe profilul personal sau de pe pagină.

Toate transmisiunile live erau însă până în prezent realizate într-un format nu tocmai prietenos cu ecranele widescreen. Motivul pentru care Facebook a recurs la această strategie a fost faptul că cei mai mulţi dintre utilizatori folosesc telefonul în mod portret, iar un flux video în format 16:9 nu ar fi potrivit pentru acest mod.

Se pare însă că această limitare va fi eliminată, utilizatorii putând transmite acum în mai multe moduri. Pe iOS, utilizatorii vor putea să folosească în continuare modul 1:1 cu filmări pătrate, însă vor avea şi posibilitatea de a transmite în format 16:9 în format portret, care să fie afişat pe tot ecranul atunci când ţii telefonul vertical, sau 16:9 în format „peisaj”, când ţii telefonul la 90 de grade. Pe Android însă nu va fi la început disponibil modul 16:9 portet.

Toate transmisiile live obligă utilizatorul să vadă tot timpul pe ecran comentariile şi reacţiile prietenilor. Noul update va oferi posibilitatea de a renunţa la acestea, o glisare de la dreapta la stânga pe ecran oprind afişarea lor, lăsând doar fluxul video pe ecran.

Facebook va porni treptat aceste funcţii pentru utilizatori, în săptămânile care urmează.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *