Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Management financiar
Management financiar

Managementul financiar. Ai nevoie de el în afacerea ta?

Pentru ca o afacere să crească în timp, trebuie să gestionezi eficient resursele financiare. Atingerea fiecăruia dintre obiectivele pe care ți le-ai propus implică gestionarea și monitorizarea îndeaproape a bugetului alocat.

Astfel, orice afacere bine administrată își va îndeplini întotdeauna angajamentele față de clienți, în timp ce va lucra la construirea unui avantaj competitiv față de concurenții săi și va asigura totodată stabilitatea financiară pe termen lung. Toate acestea pot fi realizate printr-un bun management financiar. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să iei măsuri în acest sens:

Urmărește-ți cheltuielile

Ar trebui să fii la curent cu toate costurile zilnice din cadrul afacerii tale și să te asiguri că nu depășesc bugetul. Urmărirea cheltuielilor te va ajuta să eviți pierderile financiare apărute din diverse cauze, cum ar fi întârzierea plăților făcute de clienți. Astfel, vei știi când e nevoie să efectuezi plăți către furnizorii tăi, cum și unde să investești în vederea atingerii obiectivelor propuse sau cum vei acționa data viitoare când întâmpini dificultăți financiare.

Creează un plan

Un plan bine structurat te va ajuta să iei deciziile potrivite, să identifici și să evaluezi posibilele oportunități și amenințări de care se va lovi afacerea ta. Acesta joacă un rol important, ajutându-te să îți înțelegi și evaluezi piața, concurența și mediul de afaceri dintr-o perspectivă complexă.

Procesul de planificare îți permite să acționezi eficient și să faci față provocărilor care amenință stabilitatea financiară. Poți astfel să anticipezi ce se va întâmpla, evitând riscul de a fi forțat să reacționezi în fața evenimentelor neprevăzute.

Cu cât înțelegi mai bine mediul în care afacerea ta funcționează, cu atât planul tău va fi mai puternic. Totodată, ai nevoie și de o înțelegere bună și a atuurilor și slăbiciunilor propriei afaceri pentru a realiza un plan eficient construit pe date concrete, nu doar în baza sentimentului că ceva „ar trebui făcut”.

Stabilește un buget

Aceșta te poate ajuta să planifici când și cum vei investi anumite sume de bani, iar apoi să urmărești dacă procesul se derulează conform planului fixat de tine. De asemenea, delimitarea corectă a bugetelor te vor face să anticipezi câți bani vor fi necesari dacă va fi cazul să investești în ceva nou: echipamente pentru diverse activități sau angajarea unui nou membru în echipă.

Capacitatea de a măsura performanța utilizând bugetele este esențială pentru o funcționare financiară sănătoasă în cadrul afacerii. Dacă stai mereu cu un ochi pe bugetul tău, vei ști unde trebuie alocate resursele în așa fel încât afacerea va rămâne una profitabilă și de succes.

 

Așadar, gestionarea resurselor financiare înseamnă mai mult decât să știi ce sume se află în contul tău bancar. Managementul financiar te ajută să obții instrumentele necesare pentru a-ți crește afacerea, pentru a diversifica liniile de produse, pentru a îmbunătății claritatea acestora sau chiar pentru atingerea noilor piețe.

De cele mai multe ori poate fi destul de dificil să te ocupi de unul singur de stabilitatea economică a afacerii tale. Cu ajutorul celor de la Keez poți să fii expert în afacerea ta, de restul se ocupa ei.

Iar dacă așteptările tale se ridică la nivelul cerințelor de afaceri din 2020, află că aceștia au încheiat un parteneriat pentru inovație în servicii financiare și de contabilitate cu Raiffaisen, pentru ca tu să ai acum acces la inovație în domeniul contabilității, eficiență și prosperitate pentru afacerea ta.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări