logo
Generic filters
Exact matches only

Microsoft oferă Windows gratis pentru smartphone-uri și tablete

Sursă foto: pixabay.com

Acest lucru a fost anunțat de către Microsoft în 2 aprilie 2014, în cadrul unui eveniment din San Francisco (SUA). Compania americană a decis că va oferi licențele de Windows gratuit tuturor companiilor care produc gadgeturi cu ecrane mai mici de 9 inchi.

Această decizie vine după ce competitorul Google a oferit sistemul de operare Android tuturor companiilor interesate să dezvolte smartphone-uri sau tablete, fie că discutăm despre companii uriașe precum Samsung, fie companii mai mici, cum sunt Allview sau Evolio din România.

Așadar, datorită faptului că Microsoft oferea sistemul de operare Windows contra cost, cei mai mulți producători de smartphone-uri și tablete au preferat să aleagă Android de la Google.

Microsoft urmărește să își îmbunătățească vânzările la nivel mondial cu această nouă decizie. În ceea ce privește România, vânzările de telefoane cu Windows au fost mai multe decât cele ale smartphone-urilor de la iPhone în 2013.

Dacă în țara noastră în 2013 s-au vândut cu aproximativ 70% mai multe smartphone-uri decât în 2012, se estimează că anul acesta va fi înregistrată o creștere cu 30% mai mare decât în 2013., se arată în declarațiile reprezentanților subsidiarei locale sud-coreene a companiei Samsung, citați de Ziarul Financiar.

Versiunea nouă a sistemului de operare Windows, 8.1, va fi disponibilă din această lună pe echipamente noi, iar pe cele mai vechi în următoarele luni, potrivit vicepreședintelui Microsoft Joe Belfiore, informează Ziarul Financiar.

Tot vicepreședintele Microsoft informează și că noul Windows va dispune de un buton numit centru de acțiuni în partea de sus a ecranului, de unde se poate avea acces la funcții de bază ale sistemului cu doar o simplă atingere.

Un raport al companiei de analiză IDC estimează că Windows are cea mai mare rată de creștere din industrie, dar chiar și așa, în 2018 nu va deține decât 7% din piața de echipamente mobile, față de cele 76 de procente deținute de Android și 14% ale Apple.

O dată cu noul sistem de operare Windows 8.1, își face din nou apariția butonul Start, eliminat la trecerea de la versiunea 7 la 8, decizie foarte dur criticată de utilizatori, informează Ziarul Financiar.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *