Search
Generic filters
Exact matches only

Ministerul Afacerilor Interne organizează „Ziua Porților Deschise” cu ocazia săptămânii „Școala Altfel”

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că au fost luate acțiuni preventive și că au fost organizate diferite evenimente precum „Ziua Porților Deschise” cu ocazia începerii programului „Școala Altfel”. În această săptămână, 18-22 aprilie, elevii din ciclul preșcolar și primar vor desfășura activități extracurriculare, care înlocuiesc orele clasice de învățare.

Pentru siguranța copiilor care participă la activitățile organizate săptămâna viitoare în cadrul programului ‘Școala Altfel’, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a aprobat un plan de măsuri de întărire a ordinii publice la nivel național. În acest sens, structurile operative ale MAI vor adapta misiunile specifice de ordine publică la evenimentele care vor avea loc în toată țara și la care vor participa un număr mare de copii și tineri”, arată MAI, într-un comunicat de presă.

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române vor merge în școli și licee, unde vor susține lecții deschise despre prevenirea delincvenței juvenile, iar pompierii vor organiza exerciții de evacuare și simulări ale unor intervenții în situații de urgență.

IGPR precizează că printre temele pe care polițiștii le vor discuta cu cei mai tineri membri ai comunității vor fi educația și siguranța rutieră, siguranța pe internet, protejarea bunurilor personale, violența școlară și cea domestică, absenteismul, voluntariatul pentru un viitor mai sigur, precum și cariera de polițist.

Miercuri, între orele 10,00 — 12,00, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, vor avea loc demonstrații de arte marțiale, plimbări cu tiroliana, exerciții cu câinii de serviciu sau plimbări cu caii Jandarmeriei.

Tot în cadrul programului „Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun”, Academia de Poliție va organiza joi „Ziua Porților Deschise”, ocazie cu care va fi prezentată oferta educațională pentru acest an.

Copiii care vor vizita Inspectoratul General de Aviație vor avea prilejul de a sta la manșa unui elicopter, iar piloții MAI le vor povesti despre misiunile de salvare aeriene.

Acțiuni preventive vor fi desfășurate și de către specialiștii Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane sau Agenției Naționale Antidrog.

Pentru prima dată, Direcția Generală Anticorupție va participa la acest program cu o serie de activități de educație anticorupție dedicate tinerilor.

Evenimentele vor fi organizate la sediul central al DGA și la Palatul Național al Copiilor.

Copiii care doresc să afle mai multe despre istoria Poliției de Frontieră pot vizita Muzeul din municipiul Giurgiu.

Cu ocazia vizitelor, elevilor li se vor prezenta istoria acestei structuri, activitățile specifice ce se desfășoară într-un punct de trecere a frontierei, principalele atribuții ale polițiștilor de frontieră, tehnica din dotare, cu precădere mijloacele de transport, precum o autospecială care funcționează pe principiul termoviziunii.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași va organiza la nivelul tuturor structurilor subordonate prezentări de tehnică, exerciții demonstrative, exerciții de dresaj canin, prezentări de sedii.

Mai mult, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Foltești au inițiat o acțiune de ecologizare a Lacului Vlăscuța, la care vor participa elevii școlii gimnaziale „Gheorghe Poalelungi” Măstăcani.

Și elevi ai Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Galați, însoțiți de cadre didactice, se vor deplasa alături de polițiștii de frontieră în zona Bazei de Agrement de pe raza localității de frontieră Frumușița, unde vor participa la un studiu științific referitor la specificul florei și faunei din lunca joasă a Prutului inferior.

ITPF Sighetu Marmației și sectoarele subordonate vor organiza: prezentări de tehnică, exerciții demonstrative cu câini de serviciu, vizitarea sălii de tradiții din cadrul STPF Suceava, precum și vizitarea și prezentarea ansamblului monumental din curtea ITPF Sighetu Marmației.

La Constanța, vedeta acestui eveniment va fi nava amiral “Ștefan cel Mare” a Poliției de Frontieră Române, care va fi vizitată de școlarii de pe raza județului.

Acțiuni similare se vor desfășura și în zona de competență a ITPF Timișoara, unde elevi de la școli din Timiș, Caraș Severin și Mehedinți vor putea viziona filme care prezintă activitatea lucrătorilor sau vor asista la un exercițiu demonstrativ al detașamentului de intervenție al instituției.

La finalul demonstrațiilor, copiii vor avea posibilitatea de a se urca în autospecialele de intervenție din dotarea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *