Search
Generic filters
Exact matches only

Netflix ar putea fi lansat și în România

Netflix, cel mai cunoscut serviciu american de streaming on demand de seriale, ar putea fi lansat și în România, la începutul anului viitor.

Potrivit unor surse apropiate companiei americane de difuzare de seriale la cerere, serviciul ar putea fi disponibil, pentru potențiali clienți din țara noastră, începând cu luna ianuarie 2016.

Netflix urmărește să se extindă în 200 de țări

În urmă cu câteva luni, oficialii Netflix anunțau faptul că urmăresc să se extindă în mai multe state din lume, având oferte personalizate şi prețuri diferențiale.

Strategia noastră de expansiune internațională din ultimii ani a fost să ne extindem cât mai repede, rămânând totodată profitabili la nivel global. Progresul a fost atât de puternic, încât putem finaliza expansiunea globală în următorii doi ani, deci mult mai devreme decât ne-am așteptat. Ne propunem să obținem profituri globale semnificative începând cu anul 2017. Oferim serviciile Netflix în aproximativ 50 de ţări şi deja am învățat ce conținut preferă oamenii. Accelerarea extinderii la 200 de ţări va fi posibilă mai ales grație dezvoltării extraordinare a internetului, inclusiv pe telefoane, tablete şi televizoare inteligente”, au declarat Reed Hastings, CEO Netflix şi David Wells, CFO-ul companiei, într-o scrisoare către acționarii Netflix, transmisă la începutul anului curent.

În prezent, în România există mai multe servicii de streaming on demand (n.r. difuzare la cerere), precum HBOGo, Voyo sau TelekomTV.ro.

Abonamentele Netflix, disponibile în toată UE?

Pe de altă parte, la nivelul Uniunii Europene, există o propunere prin care abonații la Netflix, dar şi alte servicii media, ar putea să urmărească filme şi seriale în tot spațiul UE. „De exemplu, dacă ai abonament făcut în Germania şi călătorești până în Belgia în concediu, abonamentul va continua şi vei putea accesa același conținut, la același preț, şi în Bruxelles”, potrivit inițiatorilor propunerii.

Această propunere ar putea avea un impact semnificativ asupra cetățenilor statelor membre UE, având în vedere că, la nivel comunității europene, mai mult de un miliard de cetățeni au călătorit în afara țărilor de origine în anul 2013, conform celor mai recente date. De asemenea, în ceea ce privește România, aproximativ 1 milion de cetățeni călătoresc anual în afara ţării.

Propunerea se află pe ordinea de zi în această săptămână, iar dacă proiectul de lege va trece, acesta va intra în vigoare în șase luni, cât ar dura implementarea sa şi alinierea companiilor la noile reguli.

Netflix este un serviciu de streaming on demand (n.r. difuzare la cerere) de seriale al companiei Netflix, una dintre cele mai cunoscute companii americane care produce și distribuie seriale, filme documentare. Aceasta a fost fondată în anul 1997 și de-a lungul timpului compania s-a extins în peste 50 de țări din întreaga lume.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *