Search
Generic filters
Exact matches only

O actriță va lansa un serial online despre sănătatea sexuală a femeilor

Actriţa americană Jessica Biel, care a devenit mamă la începutul acestui an, va lansa un serial online care va avea ca temă principală sănătatea sexuală a femeilor.

Actriţa, care este căsătorită cu cântăreţul Justin Timberlake, spune că s-a asociat cu activista Saundra Pelletier, fondatoarea organizaţiei Woman Care Global, după ce şi-a dat seama că avea foarte multe întrebări despre perioada în care încerca să rămână însărcinată. În cele din urmă, cei doi artişti au devenit părinţii unui băieţel, Silas, care s-a născut la începutul acestui an.

Am luat anticoncepționale atât de mult timp. Eram îngrijorată şi mă întrebam cât de mult timp îmi va lua până voi rămâne însărcinată. Dintr-o dată, am înţeles că nu ştiam ceea ce se petrecea în interiorul propriului meu corp. A fost ceva şocant!”, a dezvăluit Jessica Biel.

Jessica Biel şi Saundra Pelletier s-au împrietenit după ce actrița şi-a mărturisit ignoranța în legătură cu acele chestiuni de natură biologică. Cele două vor lansa împreună un serial online de educație sexuală care va cuprinde subiecte precum pubertate, contracepție şi ciclul menstrual. Acesta va cuprinde atât episoade care se vor concentra pe descrierea corpului feminin, cât și episoade cu sfaturi despre sănătatea sexuală a femeilor.

Vrem ca fetele să ştie ceea ce se întâmplă cu corpurile lor, pentru a nu se simţi apoi înspăimântate, ruşinate sau scârbite. Împărtăşim cu voi poveştile, temerile şi ezitările fetelor din lumea întreagă. Tonul serialului nostru va fi unul informativ, dar şi uneori caraghios, isteț şi alteori șiret”, a declarat Jessica Biel.

La rândul său, Saundra Pelletier, fondatoarea organizaţiei Woman Care Global, a adăugat ca acest serial va fi benefic pentru adolescenții și tinerii americani, în condițiile în care jumătate din nașterile din SUA rezultă din sarcini neplanificate.

Mai mult de jumătate dintre nașterile din țara noastră sunt rezultatul unor sarcini neplanificate și doar 22 de state din SUA le cer școlilor publice să susțină cursuri de educație sexuală”, a afirmat la rândul său Saundra Pelletier. „Jessica și cu mine am realizat că am putea contribui și noi la schimbarea acestei situații”, a mai adăugat fondatoarea organizaţiei Woman Care Global.

Ideea introducerii unor cursuri de educație sexuală în școli a fost discutată și în țara noastră. Anul acesta, cunoscutul psiholog român Vasile Mihăescu a cerut Senatului să aprobe un proiect de lege, scris de un grup de parlamentari români, prin care educația sexuală să fie introdusă ca materie obligatorie în școală.

Potrivit specialistului român, conferențiar la Universitatea de Medicina și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, România ocupă prima poziție în UE la numărul de fete sub 15 ani care devin mame și locul secund privind sarcinile în rândul adolescentelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *