logo
Search
Generic filters
Exact matches only

O societate de producție feministă, lansată la Hollywood

Câteva actrițe, printre care se numără Juliette Binoche, Jessica Chastain și Freida Pinto, au pus bazele unei societăți de producție care își propune să schimbe imaginea femeii în producțiile cinematografice. Noua societate va finanța și promova acele filme care vizează să îmbunătățească rolul femeii în cinematografie.

Numită “We Do It Together”, societatea le mai are în rândurile sale pe Queen Latifah, actrița Zhang Yiyi sau regizoarea Catherine Hardwicke. Conform site-ului Deadline, firma de producție va strânge fonduri și subvenții de la organisme publice, guverne și donatori privați, urmând să prezinte un prim proiect la Festivalul de la Cannes.

Vor fi turnate șase filme pentru început

Juliette Binoche a precizat care sunt obiectivele societății de producție la postul de radio France Info: ea “va permite mai întâi turnarea a șase filme de 15 minute cu regizoare și actrițe. Sumele obținute cu aceste filme vor fi reinvestite în alte pelicule. Este un mod de a crea un val pentru a schimba conștiințele”, a spus ea.

Crearea societății de producție intervine la câteva săptămâni după publicarea unui studiu elocvent al Universității Carolina de Sud (USC), care evoca slaba reprezentare a femeilor la Hollywood. Potrivit cifrelor USC, din cele 11.300 de persoane care au replici studiate în cadrul cercetării în 414 filme și seriale televizate, o treime sunt femei. În plus, acestea sunt mai susceptibile să apară în ținute sexi sau nud (37,3% față de 7,6% în cazul bărbaților). Femeile sunt puține și în spatele camerei, reprezentând doar 15% dintre regizori, 29% dintre scenariști și 23% dintre creatorii de seriale, încheie directmatin.fr.

Există mai multe case de producție axate pe feminism

Aceasta nu este prima companie de acest fel din lumea producției de filme. Alte astfel de societăți au fost create, fie independent, fie ca subdivizii ale unei case de producții și includ Gloria Sanchez Productions (lansată de actorul Will Ferrell, ca o subdivizie a casei sale de producții), Pacific Standard (condusă de actrița Reese Witherspoon), Title IX Productions (lansată în 2008 de Virginia Madsen), Handsomecharlie Productions (Companie lansată de starul de film Natalie Portman), A Casual Romance (condusă de comediantul Lena Dunham), Freckle Films (lansat în luna februarie 2016 de Jessica Chastain) sau The Dollhouse Collective (lansată anul trecut de Rose Byrne).

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.