Pâinea s-ar putea scumpi din 2015

În luna septembrie a anului  trecut, TVA-ul la pâine și alte produse de panificație a fost redus la 9%, dar acesta s-ar putea să revină la 24% din 2015, conform informațiilor prezentate în Memorandumul dintre Guvernul României și Fondul Monetar Internațional.

În acest Memorandum se arată și faptul că ieftinirea produselor de panificație a dus la creșterea accizelor. Totodată, se arată și faptul că Guvernul României are în vedere adoptarea unei noi strategii în ceea ce privește regimul de taxare în domeniul petrolului și al gazelor naturale.

În plus, Guvernul dorește și pregătirea unei strategii pentru reformarea taxelor pe proprietate și un nou sistem de evaluare care va introduce principiul folosinței, dar care se axează pe proprietar ca principal contribuabil, informează mondonews.ro.

În același Memorandum se arată următoarele: ”Din septembrie 2013, am redus temporar TVA pentru produsele de panificație la 9% și am identificat măsuri în domeniul accizelor care să compenseze deficitul bugetar. Am inițiat o analiză de impact a măsurii și vom oferi datele cerute privind plățile de TVA, inclusiv numărul de plătitori de TVA înregistrați în acest sector pentru a evalua progresele în procesul de conformare la plată. În 2014, vom evalua eficiența măsurii și vom decide dacă se va aplica permanent. Vom pregăti o strategie pentru reformarea taxelor pe proprietate și un nou sistem de evaluare care va introduce principiul folosinței dar care să se axeze pe proprietar ca principal contribuabil. Un grup interministerial pregătește o nouă strategie privind regimul de taxare în domeniul petrolului și al gazelor naturale. Vom stabili un nou regim care va produce efecte din 2015 până în 2024, pe care l-am discutat cu acționarii din domeniu.”, citează mondonews.ro.

Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.