Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Proiect inedit: sejur gratuit în schimbul unei donații

Organizația non-guvernamentală „Salvează o inimă”, care se ocupă cu strângerea de fonduri pentru salvarea copiilor care suferă de maladii grave, a inițiat un proiect inedit prin care speră să convingă românii să facă donații pentru ajutarea acestor copii. Este vorba despre campania națională „Vacanță pentru un suflet generos” în cadrul căreia persoanele care fac donații pentru cauze umanitare pot câștiga, în urma unei tombole, sejururi gratuite în România.

Campania este realizată de ONG-ul „Salvează o inimă” în parteneriat cu Touristry și Plus Communication. În urma unei trageri la sorți lunare, organizatorii vor oferi sejururi gratuite în mai multe locații turistice din România, persoanelor care donează pentru cazurile umanitare de pe platforma de donații online Salvează o inimă.

Proiectul are ca obiective principale atât salvarea copiilor care suferă de maladii grave și care au nevoie urgentă de ajutor, cât și promovarea turismului din România prin mijloace inedite.

Până în prezent, în luna iunie, peste 1.000 de persoane au donat pentru cele 17 cazuri umanitare active de pe platforma Asociației „Salvează o inimă”, înregistrându-se suma de 12.000 de euro. Donatorii din luna iunie vor participa la o tombolă organizată în cadrul proiectului și au șansa să câștige una dintre vacanțele oferite de sponsori. Același proces va fi repetat în fiecare lună din acest an, iar numărul premiilor va crește de la lună la lună.

„Suntem foarte încântați că, în sfârșit, am reușit să punem pe picioare acest proiect pe care îl pregătim de la începutul anului. Ne bucurăm foarte mult că am găsit, în mediul turistic, oameni cu suflet care au înțeles cât este de important să ajutăm copii care au nevoie de o mână întinsă din partea societății. Suntem nerăbdători să acordăm premiile pe care mediul turistic românesc le pune la dispoziția donatorilor”, a declarat Vlad Placintă, președintele Asociației „Salvează o inimă”.

Agențiile de turism, interesate de proiect

Potrivit organizatorilor campaniei, la doar câteva zile de la lansarea proiectului au primit cereri din partea mediului de afaceri din turism pentru a oferi vacanțe gratuite celor care donează. Dintre aceste firme, cinci unități de cazare importante s-au alăturat deja proiectului, iar altele sunt în curs de afiliere

„Considerăm că am stabilit o legătură inedită, pentru unii chiar surprinzătoare, între mediul turistic din România și sfera campaniilor umanitare. În felul acesta ne-am propus să impulsionăm persoanele din România să ajute copii care au nevoie de fonduri pentru a se însănătoși, iar, totodată, aceștia au șansa de a beneficia de un sejur gratuit într-o locație turistică specială. Suntem convinși că acest proiect-pilot va avea succes în România, dovadă face faptul că, în primele zile de la debutul proiectului, am primit nenumărate cereri din partea mediului de afaceri din turism, pentru a oferi vacanțe gratuite persoanelor care donează pe site-ul campaniei”, a declarat la rândul său Alice Udrea, fondatorul Touristry.

Asociația „Salvează o inimă” este singura organizație caritabilă din România care a introdus sistemul de recompensă pentru fiecare donație realizată pe platforma online, concept care a fost preluat de la marile organizații caritabile din Statele Unite ale Americii. Organizația a reușit să strângă, de la lansarea platformei de donații online (martie 2014), peste 100.000 de euro, bani care au fost direcționați către salvarea copiilor cu maladii grave.

Picture of Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *