logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Rețeaua socială LinkedIn va fi preluată de Microsoft

Microsoft Corp, una dintre cele mai mari companii producătoare de software, a anunțat luni, 13 iunie, că va prelua rețeaua de socializare LinkedIn, pentru suma de 26,2 miliarde de dolari. Platforma este cea mai cunoscută rețea de socializare dedicată mediului de afaceri, unind oameni din mediul profesional din întreaga lume și facilitând recrutările.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Internet, Microsoft, producătorul sistemului de operare Windows, a precizat că oferta sa de 196 de dolari pentru fiecare acțiune LinkedIn reprezintă o primă de 49,5% față de prețul înregistrat vineri seară de acțiunile LinkedIn. Jeff Weiner va rămâne directorul general al LinkedIn și va fi în subordinea lui Satya Nadella, CEO-ul Microsoft.

„LinkedIn a dezvoltat o afacere fantastică concentrată pe conectarea profesioniștilor din întreaga lume”, a declarat Satya Nadella într-un comunicat de presă, adăugând că obiectivul acestei achiziții este crearea de sinergii, în special cu Microsoft 365, sistemul de operare al Microsoft în domeniul cloud, prin care grupul vrea să concureze cu Google.

https://www.youtube.com/watch?v=-89PWn0QaaY

Cele două companii au precizat că această tranzacție, care a primit deja aprobarea fondatorului și a acționarului principal de la LinkedIn, Reid Hoffman, ar urma să se încheie până la finalul acestui an. Microsoft va emite noi obligațiuni pentru a finanța această tranzacție care reprezintă cea mai mare achiziție derulată vreodată de gigantul software.

Imediat după acest anunț, acțiunile LinkedIn au înregistrat o creștere de 48,19% până la 194,25 dolari în cursul tranzacțiilor electronice care preced deschiderea Wall Street. În schimb, titlurile Microsoft au înregistrat o scădere de 2,99% până la 49,94 dolari pe acțiune.

Înființată în 2003, LinkedIn are aproximativ 433 de milioane de utilizatori la nivel mondial, care pot reprezenta o potențială conexiune pentru extinderea afacerii și în alte regiuni. Platforma pune accentul pe comunicarea în scop profesional, oferind utilizatorilor săi oportunități de angajare, conexiuni în lumea profesională. Totodată, pe aceasta pot fi redactate și publicate articole utile pentru domeniul fiecăruia sau pot fi organizate dezbateri ale diferitor idei în grupurile create în acest sens.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *