logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Samsung a creat o tehnologie care ar putea revoluționa siguranța pe șosele

V-ați aflat vreodată în situația în care să fiți nevoiți să conduceți kilometrii întregi în spatele unui camion fără să puteți să îl depășiți din cauza faptului că nu aveați vizibilitate? Înseamnă că știți cât de neplăcută poate fi această experiență atunci când drumul pe care vă conduceți este unul în linie dreaptă, iar camionul din fața voastră se deplasează cu viteză mică din cauza greutății încărcăturii sale.

Această experiență ar putea deveni o amintire odată cu crearea, de către Samsung, a unei tehnologii care va ajuta șoferii mașinilor care se deplasează în spatele camioanelor să vadă dacă sensul opus este liber, astfel încât să știe dacă pot face depășirea în siguranță.

Este vorba despre tehnologia Safety Truck prin intermediul căreia cei de la Samsung doresc să le ofere siguranță celor care doresc să depășească un camion însă nu au vizibilitate suficientă, dar în primul rând doresc să scadă numărul accidentelor mortale provocate de aceste manevre.

Ce este Safety Truck?

Tehnologia Safety Truck al celor de la Samsung constă într-o serie de echipamente atașate în fața și în spatele camionului. Astfel, o cameră video care funcționează prin wireless este atașată pe un suport prins de capota camionului. Camera este conectată la patru monitoare așezate pe ușa din spate a camionului.

Prin intermediul camerei și a celor patru monitoare șoferii care se deplasează în spatele camionului vor putea vedea dacă din sensul opus vine vreo mașină, astfel încât să știe dacă pot efectua în siguranță depășirea lui. Un alt avantaj al acestei tehnologii este faptul că ea poate contribui la reducerea accidentelor grave sau mortale, cauzate de frânările bruște sau de apariția în fața șoferului a unor animale sălbatice care traversează șoseaua.

Deocamdată Safety Truck este doar în faza de prototip. Samsung a încercat deja această tehnologie pe un camion pe care a instalat o cameră video wireless și patru monitoare de mari dimensiuni, demonstrând astfel că tehnologia funcționează și că această idee ar putea salva viețile multor oameni.

Următorul pas al companiei sud-coreene este să realizeze mai multe teste corespunzătoare pentru a se conforma cu protocoalele naționale existente în țările în care acestă tehnologie ar urma să fie lansată. De asemenea, după ce testele de funcționare sunt trecute, Samsung dorește să obțină avizele și aprobările necesare pentru a putea scoate produsul pe piață.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *