Search
Generic filters
Exact matches only

Serialul „Urzeala Tronurilor” a intrat în istoria premiilor Emmy

echipa-game-of-thrones

Serialul „Urzeala Tronurilor / Game of Thrones”, produs de HBO, a intrat în istoria premiilor Emmy, după ce a câștigat 12 trofee în cadrul ediției din acest an. Alături de „Game of Thrones” au fost decernate premii și pentru „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story” și „Veep”. Ediția cu numărul 68 a premiilor Emmy a avut loc duminică, 18 septembrie, în Los Angeles, California și a fost găzduită de comediantul Jimmy Kimmel.

Serialul „Game of Thrones”, care s-a prezentat, duminică, la startul competiției cu nu mai puțin de 23 de nominalizări, a câștigat în total 12 premii Emmy, inclusiv pentru regie și scenariu. Cu cele 38 de premii Emmy câștigate în total, ”Game of Thrones” a intrat în istoria competiției detronând serialul „Frasier” care are în total 37 de statuete Emmy, potrivit Time.

Într-o noapte în care actorii politici au jucat tare în toiul campaniei electorale pentru președinția Statelor Unite, actrița principală din „Veep”, Julia Louis-Dreyfus, a primit cel de-al cincilea premiu Emmy consecutiv pentru rolul din satira despre viața la Casa Albă.

Louis-Dreyfus, care o joacă pe îngâmfata președintă americană Selina Meyer în serialul HBO „Veep” și-a cerut scuze pentru ceea ce a numit „actualul climat politic”. „Cred că ‘Veep’ a dărâmat zidul dintre comedie și politică. Show-ul nostru a debutat ca o satiră politică, dar acum seamănă cu un documentar sobru”, a declarat ea la înmânarea premiului.

„The People v. O.J. Simpson”, dramatizarea de zece ore despre procesul fostului jucător de fotbal acuzat de dublă crimă și senzaționala achitare a acestuia, a luat nouă premii Emmy.

Egipteano-americanul Rami Malek a plecat acasă cu primul său Emmy pentru „Cel mai bun actor dramatic” pentru interpretarea hackerului inadaptat social din „Mr. Robot”, iar canadiana Tatiana Maslany a primit titlul de „Cea mai bună actriță dintr-un serial dramatic” pentru rolul femeii cu multiple personalități din „Orphan Black”.

Jeffrey Tambor a câștigat premiul pentru „Cel mai bun actor într-un serial de comedie”, pentru a doua oară, pentru interpretarea rolului său de tată care trece prin transformarea de a deveni femeie în inovatorul „Transparent”, mai arată Reuters.
Comedianta Kate McKinnon de la „Saturday Night Live”, care o interpretează pe candidata democrată la președinția Statelor Unite, Hillary Clinton, a câștigat premiul pentru „Cea mai bună actriță de comedie într-un rol secundar de comedie”, iar John Oliver a luat premiul Emmy pentru „Last WeekTonight with John Oliver”.

Premiul pentru „Cel mai bun film de televiziune” a fost câștigat de „Sherlock: the Abominable Bride”.

Principalele premii acordate au fost:
Cel mai bun serial dramatic — „Game of Thrones”
Cel mai bun serial de comedie — „Veep”
Cel mai bun actor dintr-un serial dramatic — Rami Malek („Mr. Robot”)
Cea mai bună actriță dintr-un serial dramatic — Tatiana Maslany („Orphan Black”)
Cel mai bun actor într-un serial de comedie — Jeffrey Tambor („Transparent”)
Cea mai bună actriță într-un serial de comedie — Julia Louis-Dreyfus („Veep”)
Cea mai bună serie produsă în număr limitat — „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”
Cel mai bun actor într-o serie sau film produs în număr limitat — Courtney B. Vance („The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”)
Cea mai bună actriță într-o serie sau film produs în număr limitat — Sarah Paulson („The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”)
Cea mai bună emisiune „variety talk”— „Last Week Tonight with John Oliver”
Cel mai bun concurs de televiziune — „The Voice”

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *