logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Seringa ar putea fi înlocuită de un plasture

Odată cu evoluția medicinei evoluează și instrumentele necesare pentru tratarea bolnavilor. Ultima invenție a cercetătorilor japonezi, în acest domeniu, este un nou tip de plasture care se aplică pe piele și care ar putea înlocui seringa.

Persoanele care se tem de injecții ar putea apela, pe viitor, la o altă modalitate de a se vaccina. Plasturele inventat de japonezi poate conține toate substanțele necesare bolnavilor care au nevoie de tratamente injectabile.

Banalul plasture inventat de un grup de oameni de știință de la o universitate japoneză ar putea livra medicamentele într-un mod total nedureros cu ajutorul unor ace minuscule, fără durere, fără sânge şi fără pericolul unui ac contaminat.

Numit MicroHyala, acest plasture cu mini-ace a fost deja testat cu succes în Japonia pentru administrarea unui vaccin anti-gripal. Mini-acele sunt atât de mici încât abia străpung primele straturi ale pielii, iar apoi se dizolvă exact în vaccinul pe care îl administrează. Plasturele se spală apoi pur și simplu cu apă. Tot procesul este nedureros şi nu cauzează sângerări.

Testele făcute în Japonia au arătat că această metodă este mai eficientă și mai ieftină decât cea în care se folosesc seringile pentru vaccinare.

Ideea folosirii plasturilor cu ace minuscule în locul seringii tradiționale, pentru administrarea tratamentelor injectabile, nu este una nouă, de fapt noutatea plasturelui medicinal japonez constă în faptul că mini-acele sale sunt solvabile, comparativ cu mini-acele altor plasturi care erau confecționate din metal sau silicon.

Și un grup de cercetători americani de la Emory University şi de la Georgia Institute of Technology au anunțat, în urmă cu câțiva ani, inventarea unui plasture pentru vaccinare ce ar putea stimula imunitatea împotriva mai multor tipuri de maladii, inclusiv a gripei. Fiecare plasture al oamenilor de știință americani conține 100 de „micro-ace” a căror lungime este de 0,65 milimetri. Acele sunt astfel concepute pentru a penetra straturile superioare ale pielii şi pentru a se dizolva la contactul cu acestea.

Oamenii de știință americani au testat acest plasture pe șoareci, iar rezultatele au relevat faptul că noul dispozitiv obține din partea organismului o mai bună reacție imunitară comparativ cu seringile tradiționale. Studiul cercetătorilor americani a fost publicat în revista Nature Medicine.

Dacă aceste dispozitive medicale vor funcționa corespunzător pentru vaccinare oamenilor, va urma un alt pas important, acela de a administra cu ajutorul plasturelui medicamente care în prezent se administrează sub formă de pastile și care au efecte adverse grave asupra stomacului şi ficatului.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *