logo
Search
Generic filters
Exact matches only

ShoeBox, cadoul din cutia de pantofi

Sărbătorile de iarnă înseamnă nu doar să primim cadouri și să petrecem timp alături de cei dragi, ci și să dăruim celor mai puțin norocoși decât noi. Motiv pentru care echipa ShoeBox invită românii cu posibilități financiare să facă o faptă bună și să ofere un cadou unui copil sărac.

Proiectul caritabil „ShoeBox, cadoul din cutia de pantofi” are ca scop oferirea unor cadouri copiilor din familii cu posibilități materiale reduse. Conceptul presupune ca donatorul să ofere unul sau mai multe cadouri formate din obiecte sau alimente neperisabile, care să încapă într-o cutie de pantofi, de aici și denumirea ShoeBox.

În acest an campania de strângere de cadouri se desfășoară în perioada 1-15 decembrie 2015, urmând ca între 16-24 decembrie acestea să fie distribuite către destinatari. Lista completă a centrelor ShoeBox, de colectare de cadouri, poate fi accesată pe site-ul proiectului.

Ce poate conține un cadou?

Proiectul „ShoeBox, cadoul din cutia de pantofi” are atât un scop caritabil, cât și unul de responsabilizare a celor care doresc să ofere cadouri. Astfel, deși politica campaniei este aceea de a nu se dona bani, frumusețea lui vine din faptul că persoanele care doresc să participe la această acțiune trebuie să pregătească personal cadourile, de la cumpărare sau confecționarea produselor care urmează să fie făcute cadou, până la ambalarea cutiei și aducerea ei la centrul de colectare.

În cutia de cadou se poate pune aproape orice, cu condiția de a nu fi perisabil, având în vedere că perioada de colectare și de distribuire durează aproape o lună de zile și să încapă în cutia de papuci care urmează să fie împachetată. Astfel, aceasta poate conține: dulciuri (ex. ciocolată, biscuiți, bomboane), articole școlare, jucării (potrivite pentru vârsta și sexul destinatarului), produse de igienă personală, produse în îmbrăcăminte și încălțăminte, produse ornamentale de Crăciun, o felicitare de Crăciun (în care să transmiți câteva gânduri bune) sau orice alt cadou ce considerați că s-ar potrivi.

Nu este recomandat însă ca în cutia de cadouri să se regăsească fructe, produse perisabile (iaurt, lapte, ouă etc.), produse nesigilate (precum sticle sau alte produse lichide) sau produse foarte fragile, care riscă să fie distruse înainte să ajungă la destinatar.

După colectarea cadourilor, acestea vor fi repartizate, de către voluntarii proiectului, pe categorii: în funcție de sexul (băiat sau fată) și de vârsta destinatarului (copii cu vârste cuprinse între 2 – 18 ani).

ShoeBox reprezintă o încercare minusculă de a face lumea un loc mai frumos. În fiecare an, în preajma sărbătorilor de Crăciun, vrem să punem un zâmbet pe chipurile a zeci de mii de copii sărmani din orașele în care locuim”, transmit inițiatorii proiectului caritabil.

Proiectul ShoeBox a fost inițiat în 2007 de o familie din Cluj-Napoca cu scopul de a oferi cadouri unor copii proveniți din familii cu situații financiare și sociale precare. Proiectul „ShoeBox, cadoul din cutia de pantofi” are atât un scop caritabil, cât și unul de responsabilitate a societății cu privire la nevoile celor din jur.

De la lansarea sa și până în prezent ShoeBox a deschis 202 centre de colectare a cadourilor, în 80 de orașe din Româna, proiectului fiind extins și în străinătate, unde există deja 24 de centre în 22 de orașe din întreaga lume.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *