logo
Generic filters
Exact matches only

Simona Halep, câștigătoarea turneului BRD Bucharest Open

Sursă foto: dreamstime.com

Simona Halep, care se află pe locul al 5-lea în clasamentul mondial de tenis feminin, a câștigat duminică, 17 iulie, un nou trofeu. Este vorba despre turneul BRD Bucharest Open, unde a învis-o în finală pe letona Anastasija Sevastova, care se află pe poziția 66 în clasamentul WTA. Jocul a durat 46 minute și s-a încheiat cu scorul 6-0, 6-0.

Partida a fost fără precedent, Simona nu a vrut să cedeze niciun game. Halep a avut procentaje excelente de reuşită la serviciu, 70% atât la serviciul 1, cât şi la serviciul 2. Singurele două oportunităţi de break pentru Sevastova au venit la scorul de 6-0, 5-0 pentru româncă.

Este doar pentru a patra oară în cariera româncei când reuşeşte un scor perfect, la zero. Ultimul succes de acest fel a venit în 2012, împotriva rusoaicei Alla Kudryavtseva, în calificările turneului de la Dubai.

Simona Halep (24 de ani) reeditează succesul din 2014 de la Bucureşti, în condiţiile în care a fost principala favorită la cucerirea trofeului. Pentru câştigarea trofeului din acest an, românca va primi 280 de puncte în clasamentul ATP şi un cec în valoare de 43.000 de dolari.

Este al 13-lea trofeu din cariera Simonei Halep şi al doilea al anului, după succesul pe zgura de la Madrid. Deşi a câştigat turneul de la Bucureşti, Halep nu va urca săptămâna viitoare în clasamentul WTA. Românca a acumulat 5071 de puncte, în timp ce jucătoarea de pe locul 4, poloneza Agnieszka Radwanska are 5335 de puncte.

Turneul BRD Bucharest Open s-a desfăşurat pe zgură la Arenele BNR din Capitală şi a fost dotat cu premii totale în valoare de 250.000 de dolari.

Jucătoarea de tenis Simona Halep (locul 5 în clasamentul mondial) a câştigat, duminică, turneul BRD Bucharest Open, după ce a trecut în finală de sportiva letonă Anastasija Sevastova (poziţia 66 în clasamentul WTA), scor 6-0, 6-0. Halep a declarat că nu o să uite niciodată acest succes frumos.

Este doar pentru a patra oară în cariera româncei când reuşeşte un scor perfect, la zero. Ultimul succes de acest fel a venit în 2012, împotriva rusoaicei Alla Kudryavtseva, în calificările turneului de la Dubai.

“Sunt bucuroasă, mai ales că am câştigat aşa, am fost foarte puternică, am fost încrezătoare, şi pot să zic hotărâtă de la prima până la ultima minge. A fost o finală frumoasă, este şi titlul cu numărul 13, nu o să-l uit niciodată. În WTA nu cred că am câştigat 6-0, 6-0. La 12 ani, la un turneu în Franţa, într-o finală cu James, ţin minte şi numele adversarei. E un turneu frumos, o bucurie şi sper că toţi cei care au fost astăzi s-au bucurat de acest meci”, a declarat Simona Halep, în cadrul unei conferinţe de presă.

Simona Halep (24 de ani) reeditează succesul din 2014 de la Bucureşti, în condiţiile în care a fost principala favorită la cucerirea trofeului. Este al 13-lea trofeu din cariera Simonei Halep şi al doilea al anului, după succesul pe zgura de la Madrid.

„Nu mă gândeam că o să câştig aşa azi, ştiam că este o jucătoare dificilă (n.r. – Anastasija Sevastova). O jucătoare care ajunge în finală joacă bine, simte jocul. Astăzi am fost eu mai solidă şi am intrat în minge destul de bine, am fost agresivă şi am terminat punctele rapid. Nu pot să compar cu nimic meciul de astăzi, este un sentiment deosebit să câştigi acasă. Cum am spus, acest turneu este deosebit prin faptul că este în Bucureşti, oamenii vin să mă susţină, indiferent de orice, ca şi ieri. Mulţumesc din nou, chiar dacă pierdusem primul set (n.r. – sâmbătă), au stat acolo şi au fost foarte energici. A fost o atmosferă frumoasă şi sper să joc şi anii care vin. De mâine, încep pregătirea pe hard. Plec în Canada, am turneu săptămâna viitoare”, a declarat Halep.

Simona Halep va participa la turneul Rogers Cup, de la Montreal, Canada, în perioada 25-31 iulie. Competiţia de categorie Premier se desfăşoară pe hardcourt şi este dotată cu premii totale de 2.413.663 de dolari.

Deşi a câştigat turneul de la Bucureşti, Halep nu va urca săptămâna viitoare în clasamentul WTA. Românca a acumulat 5071 de puncte, în timp ce jucătoarea de pe locul 4, poloneza Agnieszka Radwanska are 5335 de puncte.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *