Search
Generic filters
Exact matches only

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells

Jucătoarea româncă de tenis Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells, după ce a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-4, pe rusoaica Ekaterina Makarova. Partida a avut loc luni dimineața și a durat o oră şi cinci minute.

La Indian Wells, jocul Simonei Halep este diferit de cel arătat la turneele de la Doha şi Dubai, unde ea nu a trecut de primul meci. Nu mai joacă perpendicular pe adversară, unghiurile terenului îşi regăsesc amplitudinea, diagonalele şi loviturile ei în lung de linie nu mai scapă în afara terenului, nu mai ajung în fielu atât de des, cum se întâmpla la turneele din Zona Golfului şi la Australian Open. De asemenea, agresivitatea sporită o ajută pe Halep să conducă jocul, să evolueze mai relaxat, fără o presiune ridicată, conform News.ro.

Luni, sub un vânt sâcâitor, Halep a întâlnit o jucătoare incomodă, stângace, pe Ekaterina Makarova, care i-a pus destule probleme în trecut. Şi rusoiaca a venit la Indian Wells după o perioadă dificilă, care a îndepărtat-o de locul 8 WTA, pe care l-a ocupat în aprilie 2015. Forma ei slabă s-a văzut în primul set, când a comis 15 greşeli neforţate (doar 4 Halep) şi nu a putut ţine pasul cu adversara ei decât în primele patru ghemuri. La 3-2, românca a făcut un prim break, care a deschis o serie de şase ghemuri câştigate la rând. Astfel,setul întâi s-a încheiat după 26 de minute, cu 6-2.

La 2-0, cu break în ghemul al doilea, Halep a făcut un pas înapoi, pe fondul evoluţiei tot mai bune a rusoaicei. Makaravoa a reuşit rebreak-ul apoi a egalat la 2. Cele două jucătoare şi-au fructificat serviciul în continuare, până la 5-4 pentru Halep. Fără a părea în difciultate, românca a cerut în pauză intervenţia antrenorului ei, Darren Cahill. În ghemul următor, Simona Halep a arătat un tenis agresiv şi nu i-a dat nicio şansă adversarei. Românca şi-a “procurat” trei mingi de meci şi a pus capăt partidei la a doua: scor 6-4 în setul secund.

În faza următoare, Halep, locul 5 WTA, va da piept cu sportiva cehă Barobora Strycova, locul 37 WTA, care a învins-o, în turul al treilea, pe japoneza Kurumi Nara, locul 89 WTA, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-2. Scorul partidelor directe între Simona Halep şi Barbora Strycova este egal, 1-1. Jucătoarea cehă s-a impus, în 2010, în calificările turneului de la Paris, scor 6-1, 6-4. Acelaşi scor, dar pentru româncă, s-a înregistrat în 2014, în turul I al turneului de la Beijing.

Învingătoarea din acest meci din optimile turneului de la Indian Wells ar putea evolua în sferturi cu Serena Williams, dacă liderul WTA va trece de ucraineanca Katerina Bondarenko, locul 70 WTA, venită din calificări, potrivit News.ro.

Calificarea în turul al patrulea la Indian Wells este recompensată cu 67.590 de dolari şi cu 120 de puncte WTA. Simona Halep are de apărat 1.000 de puncte pentru cel mai important trofeu din cariera ei.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *