Search
Generic filters
Exact matches only

Smartphone ieftin de la Mozilla

Mozilla a prezentat la Mobile World Congress din Barcelona prototipul smartphone-ului ieftin pe care îl pregătește. Producătorul browser-ului Firefox a anunțat că smartphone-ul care va costa 25 de dolari are ca țintă statele sărace ale lumii, informează Mediafax.

În parteneriat cu producătorul chinez de microcipuri low-cost, Mozilla va dezvolta acest model care speră să cucerească piața telefoanelor mobile din țările sărace, unde consumatorii nu dispun de resursele financiare suficiente pentru achiziționarea unui smartphone cunoscut.

Cu toate că noul telefon nu va putea desfășura toate activitățile specifice celorlaltor smartphone-uri, acesta va reuși totuși să ruleze aplicații și să se conecteze la internet. Sistemul de operare pe care va rula telefonul este Firefox OS, dezvoltat de Mozilla.

Piețele care prezintă oportunități bune de vânzare a telefoanelor sunt cele din țările aflate în curs de dezvoltare, precum și piețele de frontieră. Țările dezvoltate au deja piețe care au ajuns la maturitate, lucru care face pătrunderea unui astfel de telefon mai dificilă.

Pe lângă acest telefon de 25 de dolari destinat țărilor sărace, Mozilla a mai prezentat și smartphone-uri cu tehnologie avansată, echipate cu sistemul de operare Firefox OS. Acestea vor fi produse de companii precum ZTE sau Huawei.

Conferința de la Barcelona încă nu a ajuns la final însă. Din acest motiv, este posibil ca și alte dispozitive low-cost pentru statele sărace să mai fie încă prezentate, chiar și din partea unor producători mai cunoscuți decât Mozilla.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *