Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Sportivii români și străini vor alerga la „Transylvania Trail Traverse”

Câteva sute de sportivi din România și din străinătate sunt așteptați să se alinieze la startul celei de-a doua ediție a Ultramaratonul Internațional „Transylvania Trail Traverse” (TTT), care va avea loc în munții Bucegi, cu plecarea din Bran, în perioada de 4-6 septembrie 2015.

Evenimentul sportiv internațional este organizat de Asociația Trail Running din România, în colaborare cu Clubul Sportiv Kullamannen din Suedia și, datorită unicității lui, reprezintă un mijloc inedit de promovare a turismului montan la nivel internațional, punându-se accent pe Legenda Contelui Dracula.

Trasee de alergare pe munte

Sportivii vor avea de parcurs câțiva zeci de kilometrii pe un teren accidentat de munte și vor putea opta între trei trasee.

Cei mai curajoși dintre participanți au optat pentru Traseul Dracula, de 106 kilometrii, care va avea linia de start la pârtia de schi din stațiunea Bran și care are o diferență pozitivă de 8500+ metri (maximul – 2.507 m, Vârful Omu și minimul – 758 m). Cursa este compusă din două bucle a câte 52 de kilometri, respectiv 54 de kilometri, iar traseul traversează versanții Bucegilor în trei județe distincte (Brașov, Dâmbovița și Prahova). Competiția internațională mai conține Traseul Vlad Țepeș, de 52 kilometri, Traseul Silvania, de 26 kilometri De asemenea, organizatorii au pregătit și o mini-cursă dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 3 ani și 14 ani.

Ultramaratonul internațional TTT este o cursă sălbatică și foarte tehnică, nu este pentru oricine și, conform multor sportivi care au participat la prima ediție, este una dintre cele mai grele din țară. În același timp, TTT este o cursă de poveste, cu un traseul care te duce prin cele mai spectaculoase locuri din Ținutul Legendarului Dracula: văi, căldări glaciare, brâne suspendate, poteci sălbatice, platou alpin, priveliști ce-ți taie răsuflarea și unul dintre cele mai înalte vârfuri muntoase din România, Vârfu Omu”, a declarat Mihai Zlavog, organizatorul Ultramaratonului Internațional „Transylvania Trail Traverse”.

Până la ora actuală în competiția sportivă s-au înscris 125 sportivi din România, Statele Unite ale Americii, Austria, Suedia, Polonia, Germania, Portugalia, Irlanda de Nord, Serbia, Slovacia, Franța, Canada, Elveția, Jersey, Emiratele Arabe Unite, Malta și Turcia, însă lista rămâne deschisă, iar cei interesați se pot înscrie la competiție, accesând website-ul Transylvania Trail.

Conceptul „Transylvania Trail” a luat ființă în anul 2012, acesta fiind rezultatul colaborării dintr Clubul Sportiv Kullamannen din Suedia și Asociația Trail Running din România.

Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *