logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Streaming video pentru celebrități prin Facebook Mentions

Facebook, cea mai mare și cea mai cunoscută platformă de social media din lume, aduce vedetele mai aproape de fanii lor prin implementarea unei noi funcții în aplicația Mentions. Este vorba despre funcția de streaming video care le permite celebrităților să încarce în timp real filmulețe cu ele.

Anul trecut compania americană a lansat aplicația „Facebook Mentions”, pentru dispozitivele mobil, dedicată exclusiv celebrităților. Pe lângă posibilitatea de a publica conținut nou pe Facebook, direct din aplicație, cea mai utilă funcție a acesteia este cea de „mentions”, care urmărește tot conținutul creat de alți utilizatori despre respectiva celebritate. Astfel, vedeta sau administratorul paginii sale de Facebook pot să monitorizeze toate articolele pe care ceilalți utilizatori le publică pe Facebook cu tag către profilul verificat şi pot răspunde la întrebări sau pot face „damage control” direct din aplicație.

Mai mult control asupra postărilor fanilor

Noua funcție adăugată de Facebook aplicației Mentions va permite oricărei vedete care deține un cont de Facebook oficial să transmită imagini cu sine în direct, care pot fi vizionate de toți fanii din lista sa de contacte și, de asemenea, va oferi posibilitatea sportivilor, muzicienilor, politicienilor şi altor vedete să stea de vorbă în direct atât cu fanii lor, cât şi între ei.

Potrivit Mediafax, fanii vor putea să publice comentarii, să acționeze butonul „Like” şi să distribuie anumite înregistrări video în timp ce urmăresc transmisiunile live respective.

Pe lângă faptul că va facilita interacțiunea dintre celebrități și fani, noua funcție le va oferi vedetelor și posibilitatea de a stopa fluxul de comentarii sau să utilizeze filtre pentru a cenzura orice cuvinte pe care nu doresc să le vadă publicate în fluxurile lor de știri.

Înregistrările video, postate pe pagina vedetei

Utilizatorii vor fi anunțați prin alerte în legătură cu momentul în care prietenii lor sau personalitățile publice au început să vizioneze un astfel de streaming video, dar nu vor putea să distribuie streaming-ul live propriu-zis, mai scrie Mediafax.

Prin introducerea acestui nou serviciu, aplicația Mentions a Facebook va concura alte servicii similare precum Periscope şi Meerkat. Diferența dintre cele trei servicii constă în modul de gestionare al publicării video-urilor.

Dacă Periscope păstrează înregistrările video timp de 24 de ore şi Meerkat șterge imediat înregistrările video după încheierea transmisiei, prin noua funcție de streaming video din cadrul Mentions, vedetele decid singure dacă doresc sau nu să șteargă înregistrarea video de pe pagina lor. Astfel, dacă fanii lor nu sunt conectați în momentul transmisiei live, aceștia pot să vizioneze imaginile mai târziu pe pagina vedetei respective.

Actorul Dwayne „The Rock” Johnson şi jucătoarea de tenis Serena Williams sunt printre primele vedete care vor difuza pe conturile lor de Facebook astfel de transmisiuni video în direct.

Cântăreţul country Luke Bryan, cântăreața pop Ashley Tisdale, jucătorul brazilian de fotbal Kaka şi cântărețul canadian Michael Buble alcătuiesc un grup de celebrități despre care se spune că vor utiliza şi ele în curând noul serviciu creat de Facebook.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *