logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Studiu: O plantă care trăiește în România, arma contra cancerului

Un studiu publicat în revista “Life Science” relevă faptul că pelinul, o plantă care trăiește în România, poate distruge până la 98% din celulele canceroase în doar 16 de ore.

În starea sa naturală, Pelinul (Artemisia annua) poate distruge până la 28% dintre celulele canceroase, dar, în combinație cu fierul, le distruge aproape în totalitate și asta fără să afecteze celulele sănătoase.

Fierul se acumulează în celulele canceroase, datorită receptorilor de transferină care le ajută în procesul de diviziune celulară. Și celulele normale au, de asemenea, acești receptori, dar celulele canceroase pot fi vizate de combinația de fier și artemisinina.

Există numeroase experimente realizate, până în prezent, și toate dovedesc că, în combinație cu fierul, artemisinina poate distruge în mod eficient cancerul.

Testat pe 55 de tipuri de cancer

Artemisinina a fost izolată, pentru prima dată, în anul 1972, de către savanții chinezi Henry Lai și Narendra Singh de la Universitatea din Washington, care au utilizat-o pentru tratamentul malariei, în timpul Războiului din Vietnam. Artemisinina este antimalaric recunoscut, fiind eficientă în lupta împotriva tulpinilor de Plasmodium cu rezistență medicamentoasă.

În ansamblu, pelinita a fost testată pe 55 de tipuri de celule canceroase. După cele mai noi cercetări științifice, reiese că leucemia, cancerul de colon, melanomul (cancer de piele), cancerul la sân, cancerul la prostată, tumorile cerebrale și cancerul la rinichi răspund bine la tratament. Planta este eficientă și în tratarea cancerului la pancreas.

Raportul studiului a concluzionat că „artemisinina oprește factorul de transcriere E2F1 și intervine în distrugerea celulelor canceroase, ceea ce înseamnă că prezintă o modalitate de transcriere în funcție de care artemisina controlează creșterea celulelor de cancer”.

Administrare și beneficii

Pelinul are acţiune antiparazitară, antihelmintică, stomahică, carminativă, stimulează şi usurează digestia, tonic digestiv, tonic nervos, analgezic şi narcotic.

Frunzele, tulpinile şi florile pelinului se usucă şi sunt folosite la prepararea de infuzii şi tincturi. Preparatele pe bază de pelin sunt indicate în cazurile de viermi intestinali, pentru stimularea apetitului, pentru detoxifiere, pentru vindecarea ulceraţiilor şi a rănilor purulente, în reumatismul articular, febră, infecţii, candidoză, hemoroizi.

Pelinul nu se administrează femeilor gravide sau care alaptează, persoanelor cu infecții acute intestinale sau boli nervoase.

Supradozajul sau excesul de pelin e toxic, dă agitatie, halucinații, amețeli, pierderea cunoștinței, iar abuzul de băuturi poate duce la tulburări psihice, pierderea memoriei, grețuri, tulburări gastro-intestinale, convulsii.

Perioada de administrare a tratamentulor pe baza de pelin nu trebuie să depășească două săptămâni.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *