logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Studiu: Românii merg în trei vacanțe pe an

Cei mai mulți dintre turiștii români sunt tineri. Aceștia merg în trei vacanțe pe an, două city break-uri și una de până la 10 zile și cheltuiesc, în medie, aproximativ 350 de euro per excursie. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de o agenție de turism din România.

Potrivit Christian Tour, agenția care a realizat profilul turistului român, la ora actuală, tinerii reprezintă 20% din piața mondială a turismului, iar procentul crește de la an la an, potrivit ITB World Travel Trends Report 2013/14.

„Se observă o creştere a numărului de vacanţe efectuate de tineri într-un an, implicit şi o creştere a bugetului de vacanţă anual. Deşi aleg cazări mai modeste ca buget, cu mic-dejun sau self catering, tinerii turişti români obişnuiesc să cheltuie sume suplimentare la destinaţie pentru diverse sporturi de agrement, distracţie, excursii sau închirieri de autoturisme”, a afirmat Marius Pandel, CEO Christian Tour, potrivit unui comunicat remis presei.

Conform datelor, tânărul turist român are de obicei două vacanţe scurte, de tip city-break, în Europa, şi o vacanţă de vară de şapte până la 10 zile în Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania. Cheltuiala medie pentru un sejur este de aproximativ 300 – 350 euro/persoană (cazare şi transport).

Tinerii amatori de vacanţe din România călătoresc frecvent în grupuri de opt până la 10 persoane şi aleg vile de închiriat în totalitate. Optează frecvent pentru transportul individual (maşină proprie) sau autocar. Aleg transportul cu avionul doar pentru destinaţii mai îndepărtate care implică şi traversări cu feribotul sau durate foarte lungi de condus (insula Creta, Rodos, Antalya, oraşe şi staţiuni din Spania). Un grup e adesea compus din băieţi şi fete în egală măsură, dar ele aleg şi ei plătesc.

Tinerele sunt cele care se ocupă de chestiunile operaţionale (alegerea cazării, rezervarea, alegerea serviciilor opţionale).

Potrivit unor studii internaţionale, scopul tinerilor care călătoresc e să vadă locuri noi, să viziteze obiective turistice şi să îşi facă prieteni, nefiind deranjaţi de absenţa vieţii de noapte a oraşelor sau staţiunilor în care ajung.

Datele culese de Christian Tour arată că tinerii români optează pentru destinaţii cunoscute, cum sunt Grecia, Turcia, Bulgaria şi Spania, dar se orientează către oraşele şi staţiunile din aceste ţări unde există viaţă de noapte intensă şi unde găsesc şi cazări accesibile ca buget.

Destinaţiile preferate ale tinerilor turişti români sunt Laganas (Zakynthos), insula Mykonos, Ibiza (Spania), Magaluf (Spania), Nidri (Lefkada), Rodos Town şi Faliraki (Rodos), Cavos şi Corfu Town (Corfu), Kemer (Antalya), Hersonissos, Agios Nikolaos şi Malia (Creta).

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *