logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Telekom a instalat primul „copac digital” la Timișoara

Telekom continuă să investească în soluțiile inovatoare și a instalat în Timișoara primul „copac digital”. Strawbery Tree este un încărcător solar care asigură și conexiune la internet Wi-Fi. Proiectul pilot a fost lansat împreună cu Smart Solutions la sfârșitul anului trecut în Timișoara.

Strawberry Tree este foarte potrivit pentru parcuri, terase și restaurante în aer liber sau spații comerciale, încadrându-se perfect în ambient și este primul încărcător public din lume pentru dispozitive mobile, care folosește energia solară.

„Copacul” poate fi folosit pentru alimentarea telefoanelor, tabletelor, laptopurilor, playerelor multimedia, oferind totodată internet Wi-Fi gratuit utilizatorilor aflaţi în spaţii publice. Conexiunea la Internet este bazată pe tehnologia 3G sau 4G, în funcție de acoperire, având o rază de acțiune de aproximativ zece metri. Bateriile reîncărcabile cu care este prevăzut sistemul înmagazinează energia şi permit Strawberry Tree o autonomie de 14 zile. Conectarea la internet se realizează prin selectarea punctului de acces Strawberry Tree, fără a fi necesară autentificarea cu numele de utilizator și parolă.

Sistemul este funcțional în Parcul Copiilor din Timişoara, soluția fiind achiziționată de Primăria Timișoara. „Copacul” permite încărcarea simultană a până la 16 dispozitive și are o capacitate anuală de până la 840.000 încărcări de câte 10 minute . Mai multe detalii despre modul de funcționare a sistemului sunt disponibile aici.

Pe lângă conceptul inovator, tehnologia Strawberry Tree este și una prietenoasă cu mediul, funcţionând în acord cu cerinţele şi legislaţia de mediu pentru o abordare eficientă din punct de vedere energetic în domeniul construcţiei de clădiri. Echipamentele au un design eco şi impact de carbon neutru asupra planetei, asigurând un mediu de lucru sau recreațional prietenos, confortabil şi inspiraţional.

În Europa, alte 12 platforme Strawberry Tree sunt instalate în Serbia, Bosnia şi Herțegovina.

sursa

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *