Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Tradiții de Paști

Paștele este una dintre cele mai mari și mai frumoase sărbători ce are loc pe tot globul. Sărbătorile de Paști au o semnificație cu totul aparte în țara noastră, deoarece aceste zile de sărbătoare sunt presărate cu o mulțime de tradiții care mai de care mai frumoase și mai interesante. De altfel, aceste tradiții pot să difere puțin de la zonă la zonă, însă absolut toate sunt foarte interesante și extrem de plăcute. Mai jos putem descoperi câteva tradiții și obiceiuri cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

1. După cum bine știm de Paști se vopsesc ouă și se ciocnesc. Ei bine, o tradiție foarte veche spune că din primul ou spart trebuie să mănânce toată familia, pentru a fi mereu împreună.

2. În partea de Est a țării există o tradiție foarte frumoasă prin care se spune că trebuie ca într-un lighean să adăugăm apă, flori, bani și un ou roșu, iar cu aceea apă să ne spălăm dimineață pe față. Tradiția spune că dacă vom proceda așa vom fi sănătoși și mai bogați, iar cel care se va spăla ultimul pe față cu aceea apă, va lua banii.

3. În Bucovina, unde Sărbătoarea Pascală este de deaparte cea mai frumoasă, este o tradiție foarte veche prin care fetele merg la biserică în noaptea de Înviere și spală limba clopotului cu apă. În ziua următoare ele se vor spăla pe față cu acea apă, iar cei de acolo sunt de părere că așa ele vor fi mult mai atrăgătoare pentru băieții din sat.

4. Atunci când ne întoarcem acasă cu Lumina Sfântă, cel care aduce această lumină, înainte de a intra în casă trebuie să facă o cruce din fum și așa se spune că locuința va fi protejată de spiritele negative.

5. O altă tradiție care este în casele fiecărui cetățean constă în faptul că în această perioadă să avem ouă roșii, pască, cozonac, vin și tot ceea ce este necesar pentru această mare sărbătoare.

Cele mai frumoase momente sunt sărbătorile petrecute alături de cei dragi și desigur sărbătorile petrecute împreună cu familia. Așadar, noi va dorim tuturor un Paște cât mai fericit!

Marius

Marius

Marius locuiește în Cluj-Napoca și când nu scrie pe bunadimineata.ro, își urmează pasiunile îndreptate către drifturi și călătorii. Se pricepe la mașini, motiv pentru care scrie des în secțiunea Auto. Cel mai bine îl caracterizează melodia Vicii - Cheloo feat Bitză.

Comentarii

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *