logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Trei oameni foarte influenți donează bani pentru descoperirea extratereștrilor

mark-zuckerberg_49909250

Trei dintre cei mai influenți și inteligenți oameni din lume donează fonduri serioase pentru căutările extratereștrilor. Mark Zuckerberg, șeful platformei de socializare Facebook, astrofizicianul Stephen Hawking și Yuri Milner, un antreprenor rus, donează câte 1 milion de dolari pentru eforturile de a descoperi viață extraterestră pe planeta supranumită Terra 2.0. Aceștia ar fi dezvăluit că vor asculta semnalele venite de acolo.

Numită oficial Proxima b, planeta telurică supranumită Terra 2.0 se crede că deține condițiile prielnice pentru viață și se află la doar patru ani lumină de Pământ.

Trioul s-a angajat să susțină financiar cu 100 de milioane de dolari un proiect ambițios intitulat „Breakthrough Listen”, care va utiliza cele mai puternice telescoape din lume pentru a capta mesaje de la extratereștri.

Luna trecută, astronomii au descoperit dovezi clare că cea mai apropiată stea, Proxima Centauri, este soarele unei planete foarte asemănătoare cu Pământul. „(Vestea-n.r.) a venit la numai câteva luni după ce Stephen Hawking și cu mine, împreună cu suportul lui Mark Zuckerberg, am pornit proiectul ‘Breakthrough Starshot’ pentru lansarea unei mici nave spațiale către Centauri, în decursul unei generații”, a declarat Milner în exclusivitate pentru Mail Online. „La acea vreme, am sperat să existe o planetă în sistemul Centauri, dar nu știam (despre descoperirea planetei — n.r.). Acum avem o țintă precisă. Asta face misiunea mai tangibilă”, a mai spus acesta.

Spre deosebire de miile de exoplanete descoperite până acum, Proxima b este accesibilă de pe Pământ, potrivit oamenilor de știință. Deși patru ani lumină înseamnă o cale lungă, viitoarele generații de nave spațiale ar putea realiza călătoria către această planetă în câteva decenii.

La începutul lunii viitoare, echipa „Breakthrough Listen” va căuta unde radio ce diferă de zgomotul natural de fundal, iar pentru aceasta va folosi observatorul Parkes din Australia, cel care a fost utilizat pentru a primi imagini filmate în direct cu aselenizarea misiunii Apollo 11, în 1969, mai arată sursa citată.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.