logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Un avion cu cabină detașabilă a fost inventat de un inginer ucrainian

Un inginer ucrainian, Vladimir Tatarenko, a inventat un nou model de avion civil, a cărui cabină poate fi detașată în cazuri de urgență. Astfel, pasagerii aflați la bordul aeronavei ar putea fi salvați.

Vladimir Tatarenko lucrează ca inginer aviatic și a inventat un sistem revoluționar de siguranță aviatică. Acesta a creat un sistem prin care cabina avionului s-ar putea detașa, în situațiile de urgență, de restul avionului, pentru a aduce toți pasagerii în siguranță la sol.

Capsula de evacuare, dotată cu parașute

În eventualitatea unei situații de urgență, pasagerii ar fi evacuați de la bordul avionului, capsula fiind detașată de cabina piloților. Capsula ar fi dotată cu un sistem de parașute, montat în partea superioară a aeronavei, dar și un sistem pneumatic în partea inferioară, facilitând astfel aterizarea pe apă sau pe teren.

Tatarenko, care lucrează la acest proiect de mai bine de 3 ani, a urcat pe contul său de Youtube un video explicativ al conceptului:

În descrierea videoclipului Tatarenko spune, printre altele, că „cele mai multe accidente aviatice se produc din cauza factorului uman. Să reduci influența factorului uman prin ridicarea standardelor de siguranță e imposibil. Totuși, noile principii în construcția aeronavelor sunt necesare pentru posibilitatea de a salva pasagerii prin evacuarea acestora din avionul care se prăbușește.”

Conceptul slăbește structura aeronavei”

Deși la o primă vedere proiectul pare a fi unul bun, unii dintre cei care au vizionat clipul proiectului și-au exprimat îngrijorările legate de acesta.

Unul dintre utilizatori menționează faptul că „acest concept slăbește structura metalică a aeronavei, în mod dramatic, pentru că ar exista racorduri și montaje care ar conecta fuzelajul și corpul avionului, în timp ce până acum a fost un singur fuzelaj care întărea structura avionului.”

Un alt utilizator susține că „dintre milioanele de zboruri care au loc anual, mai puțin de 500 oameni mor în întreaga lume din cauza accidentelor aviatice. Nu pare a fi eficient din punct de vedere al costurilor.”

Cu toate acestea, un sondaj efectuat de Tatarenko arată că 95% dintre cei întrebați ar fi dispuși să plătească mai mult pentru un bilet de avion, dacă acest lucru le-ar garanta siguranța.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.