Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Următorul smartphone Lumia de la Nokia ar putea rula cu Android

Deocamdată, telefoanele Nokia Lumia rulează folosind sistemul de operare Windows Phone, dar acest lucru s-ar putea să se schimbe în viitor, dat fiind faptul că Nokia este parte din Microsoft acum. Smartphone-ul Nokia X rulează cu Android, dar, conform site-ului mashable.com, următorul telefon Nokia Lumia va folosi sistemul de operare obișnuit deja pe telefoanele Samsung: Android.

Mashable.com, care citează un tweet al evleaks.at, spune că următorul Lumia de la Nokia ar trebui să fie lansat sub brandul Microsoft. Aceeași sursă, evleaks.at, nu se află la primele zvonuri care se adeveresc. Tot ei au lansat și zvonul conform căruia Microsoft va transforma brandul cunocut al telefoanelor Nokia cu Windows Phone în dispozitive ”Nokia by Microsoft”, informează mashable.com.

Nu se știe încă sigur dacă telefonul Lumia va folosi o versiune integrală a sistemului Android sau dacă va urma modelul Nokia X, care folosește funcționalități ale acestui sistem de operare dar nu se bazează pe serviciile Google. Nokia X oferă o selecție de aplicații populare ale Android, la care utilizatorul are acces prin magazine de aplicații terțe.

În altă ordine de idei, compania deja a anunțat un nou smartphone la costuri reduse care se va alătura familiei Nokia X. Este vorba de Nokia X2 care urmează să apară pe piață în următoarea lună.

Microsoft a cumpărat în mod oficial Nokia în 2013 pentru suma de 7.2 miliarde de dolari

foto

Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *