Search
Generic filters
Exact matches only

Veste bună din sport: Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului Australian Open

Simona Halep

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului 2015, duminică, la Melbourne, după ce a dispus cu 6-4, 6-2 de belgianca Yanina Wickmayer, se arată intr-un comunicat oferit de Agerpress.

Halep (23 de ani) și-a egalat astfel cea mai bună performanță a sa la turneul de la Antipozi, realizată anul trecut (învinsă de Dominika Cibulkova), după un meci în care a făcut un tenis de nivel înalt, impecabil.

Wickmayer a câștigat primul ghem al meciului, dar au urmat apoi patru la rând luate de Simona, al doilea său fiind break reușit după ce a revenit de la 0-40. Belgianca a replicat și ea printr-un break (4-3), a salvat apoi două mingi de set la 5-4 pentru Halep, care a închis prima manșă (după 47 de minute) cu un ghem alb în care a reușit doi ași.

Belgianca a început cu dreptul și setul al doilea, dar Halep a egalat și a făcut imediat un break (2-1). Wickmayer a restabilit egalitatea (2-2), cu un alt break, însă Simona a câștigat pe serviciul adversarei (3-2). Halep a controlat fără probleme setul și a tranșat soarta meciului la 5-2, când Wickmayer a salvat trei mingi de break, dar nu a mai reușit să o evite pe a patra. Simona Halep și-a adjudecat setul cu 6-2, în 32 de minute.

Simona a reușit cinci ași (Wickmayer niciunul), dar a comis și patru duble greșeli (belgianca doar două). Românca a făcut mai puține erori neforțate (13 față de 24), având și mai multe lovituri câștigătoare (23-19). De asemenea, a avut procente superioare la punctele făcute din primul serviciu (79%-62%) și al doilea (48%-33%).

Continuarea articolului pe Agerpress.ro

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *