Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Youtube ar putea lansa un serviciu de televiziune live

Platforma Youtube, cel mai utilizat serviciu video în momentul de față, ar putea lansa un serviciu de televiziune live, pe bază de abonament. Potrivit Bloomberg, acest serviciu ar face accesibilă o serie de emisiuni TV în direct. Este posibil ca noul serviciu să fie lansat anul viitor.

YouTube și-a adaptat deja infrastructura tehnică și a avut discuții cu cele mai multe mari grupuri de televiziune din SUA, inclusiv NBC Universal (o filială a Comcast), Viacom, CBS și 21 Century Fox. Cu toate acestea, drepturile de difuzare nu au fost încă obținute pentru acest nou serviciu care urmează să se numească „Unplugged”.

Chestionat de AFP, un purtător de cuvânt al YouTube a refuzat să comenteze.

YouTube a pus la dispoziție deja de anul trecut o ofertă cu plată numită „Red”, care permite pentru 9,99 dolari lunar vizionarea în SUA a conținutului unui program propriu de televiziune fără publicitate. Acesta este disponibil, deocamdată, doar în Statele Unite ale Americii și oferă utilizatorilor abonați posibilitatea de a viziona clipuri fără reclame. Ba mai mult, dacă îl folosesc de pe device-urile mobile, userii pot rula aplicația în fundal, fără să fie nevoiți să rămână pe Youtube ca să poată asculta muzica sau discursurile din clipurile preferate. Deși momentan este disponibil doar în SUA, cei din afara Statelor Unite pot accesa și ei conținutul original din Youtube Red prin intermediul unui abonament la Google Play.

Prin adăugarea de canale cu transmisii live, Unplugged aduce mai mult conținut de calitate care să îi permită atragerea utilizatorilor spre acest serviciu și să crească veniturile din afara publicității, a explicat Bloomberg.

În contextul creșterii streaming-ul on-line, un număr de jucători a început să ofere sau să se pregătească în SUA oferte de televiziune online care reunesc un număr mai mic de canale decât ofertele tradiționale și abonamentele scumpe ale televiziunii prin cablu sau prin satelit bazate de multe ori pe pachete de sute de canale.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *