logo
Search
Generic filters
Exact matches only

8 locuri preferate de clujeni pentru înot pe timpul verii

Odată cu venirea verii și încălzirea temperaturilor, clujenii se pot răcori la ștrandurile și bazinele olimpice din oraș. De asemenea, cei care doresc să facă o plimbare în afara orașului, dar și să se scalde, pot încerca noul Aqua Park-ul din Florești, Băile Sărate de la Cojocna, Ștrandul Durgău sau Lacul Tarnița.

În Cluj-Napoca există două ștranduri și două bazine olimpice. Astfel, clujenii se pot bucura de soare la ștrandul Sun din cartierul Grigorescu. Pe lângă cele trei bazine existente, din acest an aici au fost amenajate și două piscine gonflabile în care cei mici se pot da cu bărcuțele sau cu baloanele. Ștrandul beneficiază și de o plajă artificială pe care sunt amenajate șezlonguri. De asemenea, baza de agrement mai dispune de un teren de fotbal, unul de tenis și de o pistă pentru alergare.

Intrarea la ștrand costă 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii, iar închirierea unui șezlong costă 5 lei la care se adaugă încă 5 lei pentru garanție, sumă care va fi restituită la plecarea din baza de agrement. În perioada estivală acesta este deschis zilnic între orele 9.00 și 20.00.

Un alt ștrand unde clujenii se pot scălda pe timpul verii este ștrandul Clujeana din Piața 1 Mai (intrarea de pe strada Tăbăcarilor). Acesta este compus din două bazine, unul pentru adulți și unul pentru copii precum și spațiu pentru șezlonguri. În apropierea lui există două chioșcuri și un restaurant la terasa căruia se poate mânca sau se pot consuma băuturi răcoritoare.

Ștrandul este deschis zilnic, între orele 9:00 și 19:00, iar prețul unui bilet pentru o zi, pentru cei cu vârsta cuprinsă între 0-14 ani este 10 lei, iar pentru cei de peste 14 ani este 12 lei.

De asemenea, în Cluj-Napoca mai există și două bazine olimpice unde clujenii pot face atât înot de performanță sau se pot răcorii, la fel ca și la ștrandurile din oraș. Unul dintre acestea este bazinul exterior al complexului de natație „Politehnica” de lângă Sala Sporturilor „Horia Demian”. Cei care doresc să vină aici să înoate au la dispoziție 10 culoare prevăzute cu block-start-uri și un spațiu pentru șezlonguri unde se pot odihni sau pot sta la soare, mai multe vestiare și dușuri.

Pentru cei care preferă bazinele închise, complexul de natație „Politehnica” beneficiază și de un bazin acoperit, de dimensiuni mai mici, prevăzut cu 7 block-start-uri.

Bazinul exterior este deschis de luni până vineri între orele 6:00 și 20:00 și în weekend între orele 7:00 – 20:00 iar bazinul interior este deschis publicului, în timpul săptămânii, între orele 6.00-14.45, iar în weekend între orele 07.00- 19.00 Intrarea este 17 lei  pentru adulți și 12 lei pentru copii, elevi și studenți, iar închirierea unui șezlong costă 10 lei pe zi.

Un alt bazin acoperit unde se poate face atât înot de performanță cât și înot de relaxare este bazinul „Universitas” al Universității Babeș-Bolyai, din cadrul complexului sportiv din Parcul Iuliu Hațeganu. Cei care doresc să vină să înoate aici au la dispoziție 8 culoare prevăzute cu block-start-uri, o saună, vestiare și cabine de duș dispuse pe trei niveluri. De asemenea, pe timpul verii geamurile și ușile detașabile ale bazinului sunt deschise, iar pe marginea lui sunt amenajate șezlonguri pe care se poate sta la plajă.

Bazinul „Universitas” este deschis în timpul săptămânii, de luni până vineri, între orele 06.00-22.00, iar în weekend între orele 10.00-22:00. Prețul unui bilet pentru adulți este de 20,00 de lei, iar pentru copii, elevi, studenți și pensionari este de 15,00 lei.

Şi noul Aqua Park din Floreşti este o altă opțiune de relaxare. Acesta este amenajat modern și dispune de mai multe bazine pentru copii și adulți, tobogane, spații de joacă pentru copii, vestiare și dușuri precum și spații pentru șezlonguri, amenajate pe marginea bazinelor. De asemenea, acesta dispune și de un teren unde se poate juca fotbal sau tenis de câmp precum și de o parcare supravegheată cu camere video, cu o capacitate de 250 de locuri.

În perioada verii Aqua Park-ul este deschis pe tot parcursul săptămânii între orele 10.00 și 20.00. În timpul săptămânii (de luni până vineri) prețul unui bilet este de 30 lei pentru adulți și 15 lei pentru copii, iar în weekend (sâmbătă și duminică) prețul unui bilet pentru o zi este de 40 lei pentru adulți și 20 de lei pentru copii.

La 25 de kilometri distanță de Cluj-Napoca se află Băile sărate de la Cojocna, o stațiune balneo-climaterică foarte căutată în perioada verii, atât de către persoanele care vin aici pentru tratament cât și de către cei care doresc doar să se relaxeze. Aceasta este formată din două lacuri sărate, Toroc și Lacul Mare, care au fost transformate în băi. În afară de agrement, băile sunt indicate pentru tratarea afecțiunilor reumatice, endocrine și ginecologice.

În urmă cu câțiva ani stațiunea a fost modernizată în urma unor investiții realizate cu fonduri europene, în prezent aceasta beneficiind de centre de tratament, vestiare, dușuri, spații pentru șezlonguri, spații verzi pentru relaxare, umbreluțe unde se poate sta la umbră și un restaurant. De asemenea, tot aici au fost amenajate și câteva terenuri de fotbal și de tenis pentru cei care doresc să facă mișcare.

Băile sunt deschise publicului de luni până duminică, între orele 07.00 și 19.00, iar prețul unui bilet pentru o zi este de 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii. În plus, cei care vin aici cu mașina trebuie să plătească și o taxă de parcare de 10 lei, iar cei care doresc să beneficieze de șezlong trebuie să achite o taxă de 10 lei. Dacă nu aveți mașină personală, aici se poate ajunge și cu autobuzul Cluj-Napoca – Apahida – Cojocna, care are cursă regulată tur-retur.

De asemenea, o altă opțiune pentru înot în timpul verii în afara orașului este Ștrandul Durgău din apropierea Salinei Turda, situată la aproximativ 30 de kilometri de Cluj-Napoca. Acesta este format din două lacuri cu apă sărată: Lacul Rotund și Lacul Ocnei. La fel ca și în cazul Băilor de la Cojocna, clujenii pot veni aici atât pentru agrement cât și pentru efectul curativ și terapeutic al apelor mineralizate din aceste lacuri, care sunt  utilizate pentru tratarea reumatismelor și pentru circulația periferica.

Începând din acest an, pe marginea bazinelor au fost montate umbrele din stuf pentru plajă. Totodată, pentru confortul celor care vin să se scalde aici au fost amenajate și locuri cu nisip pentru plajă, pontoane din lemn, dușuri și un bar cu terasă.

Ștrandul Durgău este deschis publicului zilnic între orele 9.00 și 21.00. Costul unui bilet pentru o zi este de 10 lei pentru adulți și de 5 lei pentru elevi, studenți și pensionari, până la ora 17.00 și de 5 lei pentru toate categoriile de persoane, după ora 17.00. Copiii sub 3 ani au intrarea liberă. În plus, cei care doresc să beneficieze de șezlong, pot închiria unul la prețul de 10 lei.

Cea mai ieftină variantă de răcorire pe timpul verii, dar și de relaxare în natură este Lacul Tarnița, situat la 30 km de municipiul Cluj-Napoca. Foarte mulți clujeni preferă să vină aici în weekenduri atât pentru a înota în lac cât și pentru a pescui sau pentru a face grătare pe malul lacului.

În ultimii ani aici se organizează concursul de înot „Traversarea Tarniței”. Concursul constă în parcurgerea în înot a traseului de 6500 de metri (6.5 km) format pe lungimea lacului. Pe lângă traseul lung mai este și o probă mai scurtă de 1500 de metri (1,5 km) pentru cei care nu sunt foarte pregătiți sau nu doresc să înoate pe o distanță atât de mare.

În acest an concursul, ajuns la cea de-a 9-a ediție, va avea loc în data de 1 august 2015, cu începere de la ora 10.00.

Citește și despre Unde putem să ne plimbăm cu bicicleta în Cluj-Napoca

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *