logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Campionatul Național de Gimnastică revine la Cluj după 36 ani

Campionatul Național de Gimnastică, ajuns la ediția cu numărul 69, va avea loc în weekendul 1-3 iulie, la Sala Polivalentă din Cluj Napoca. Orașul comoară nu a mai găzduit o ediție a acestui campionat decât acum 36 de ani.

Clujenii vor avea ocazia să urmărească prestația gimnaștilor români recunoscuți, dar și a juniorilor din acest sport. Astfel, competiția sportivă va debuta vineri, 1 iulie, de la ora 16:00 cu concursul masculin. Sâmbătă, 2 iulie, începând tot cu ora 16:00, va avea loc concursul feminin, urmând ca duminică, 3 iulie, să fie programată finala pe aparate. Aceasta din urmă va avea loc de la ora 11:00. Prețul unui bilet este de 10 lei, iar întreaga listă de competitori și numerele acestora poate fi vizionată pe site-ul Federației Române de Gimnastică.

În competiția din acest an vor participa gimnaști aparținând cluburilor CSM Lugoj, CSS Buzău, CSM Reșița, CSS Dinamo București, CSM Arad, Steaua București, CSM Bistrița, LPS Bistrița, Dinamo București, CSS Triumf București, Farul Constanța, CNS Cetate Deva, CSS Galați, CSM Onești, CSS Focșani. Mai mult decât atât, își vor participa clubul și câțiva gimnaști de renume, precum Cătălina Ponor și Larisa Iordache la feminin sau Marian Drăgulescu și Marius Berbecar la masculin. Actualii deținători ai titlului de Campion Național la gimnastică – Larisa Iordache, Denisa Golgotă, Marian Drăgulescu, Cristian Bățagă, Andrei Muntean, Andrei Ursache – vor încerca să își apere titlul.

Campionatul a fost organizat la Cluj ultima dată în 1980

Au trecut 36 de ani de la ultima ediție a Campionatului Național al Gimnasticii Artistice a fost organizat la Cluj-Napoca. De fapt, orașul nostru a găzduit această competiție în anii 1965, 1967, 1969, 1971, 1976, 1979 și, ultima dată, în 1980. Organizatorii consideră această ediție ca o repetiție valoroasă pentru Campionatul European de Gimnastică din 2017, care va avea loc tot la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Campionatul Național al Gimnasticii Artistice a fost organizat pentru prima dată la Reșița, în 1947.

Competiția la nivel național este organizată cu puțin timp înainte de a se definitiva lista participărilor la Jocurile Olimpice care vor avea loc la Rio în luna august a acestui an. Acolo, România este reprezentată de 3 gimnaști: 2 la masculin și 1 la feminin.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *