Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
cursa ratustelor
cursa ratustelor

Cursă de rățuște pe Someș

 

Clujul va avea parte de o cursă de rățuște duminică, 14 august, în cadrul evenimentului „Someș2021: Sunt Riveran”. Aceasta este organizată pentru prima oară la Cluj de Clubul Rotaract Samvs Cluj-Napoca și are scop caritabil. Detaliile sunt disponibile pe pagina evenimentului.

Cursa Rățuștelor este unul dintre evenimentele Someș2021: Sunt Riveran, prin care Asociația Cluj 2021 marchează depunerea candidaturii Clujului pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

„Duminică (14 august) de la ora 14:00 ne adunăm pe malul Someșului pentru a da startul celei mai amuzante întreceri pe Someș. De pe podul pietonal (albastru) din Grigorescu vor fi lansate 2021 de rățuște numerotate, galbene, de plastic, care se vor întrece până în dreptul parcului „La Butuci se arată în comunicatul de presă.

Adoptă rățuște!

Cei care doresc, pot participa la această întrecere, donând 10 lei pentru „adopția” unei rățuște. Banii vor ajunge la Căsuța Bucuriei. Rățuștele pot fi adoptate în diverse locații din Cluj-Napoca: Daisler Print House, HUGO Restaurant, Jaxx American Restaurant, Outwear Kids, Meron și Captain Bean.

Primele 10 rățuște care vor trece linia de sosire vor fi premiate cu diverse premii oferite de către partenerii evenimentului.

harta cursei de ratuste
Sursa foto: Asociația „Cluj-Napoca 2021”

Donațiile vor fi investite în educație

Organizatorii au declarant că „dorim să „adoptăm” și să contribuim la educarea copiilor de la Casa de Copii „Căsuța Bucuriei” Cluj. Susținem financiar și ne oferim sprijinul nostru pe termen lung, făcând voluntariat pentru necesarul casei / copiilor. Tot profitul rezultat în urma Cursei Rățuștelor va fi donat către Casa de Copii „Casuta Bucuriei””.

Cursa nu va polua Someșul

Cei de la Clubul Rotaract au menționat că nu vor contribui la poluarea Someșului cu această cursă, întrucât rățuștele vor călători pe o distanță de aproximativ 700 metri, după care vor fi capturate în năvoade. Năvoadele sunt mânuite de profesioniști și asigurate pentru a captura toate rățuștele. Evităm orice scăpare a rățuștelor și poluare a Someșului. Desigur, cele care ajung primele la linia de sosire vor fi pozate și filmate pentru a putea fi identificate.

Cursa Rățuștelor este organizată de clubul Rotaract Samvs Cluj-Napoca în colaborare cu cluburile #Interact#Rotaract ş#Rotary din #Cluj și cu sprijinul Rotaract Club Timisoara

Cover - Sursa foto: Asociația „Cluj-Napoca 2021”
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *