Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Este oficial: Întâlnirea de Fed Cup România – Cehia va fi organizată la Cluj

Jucătoarea româncă de tenis Simona Halep, care ocupă în prezent locul 2 în clasamentul WTA, va evolua în cadrul unui meci de Fed Cup dintre România şi Cehia, organizat de Federația Română de Tenis (FRT), în perioada 6-7 februarie 2016, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Anunțul a fost făcut de George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, care a mai adăugat că organizația sportivă pe care o conduce va organiza întâlnirea de Fed Cup cu Cehia, din primul tur al Grupei Mondiale II, la începutul anului viitor, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Cel mai mare eveniment sportiv organizat de România anul viitor, întâlnirea de Fed Cup România – Cehia, nu poate fi desfășurat decât în cea mai mare și mai modernă sală pe care o are țara noastră, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. În acest fel, ne ținem și promisiunea de a ajunge în cât mai multe orașe din România, după Brașov, Sibiu, Galați și Constanța”, a declarat George Cosac, președintele FRT.

Acesta consideră că, deși meciurile din cadrul întâlnirii Fed Cup vor fi grele – în ele fiind implicate cel puțin patru jucătoare din topul 10 al celor mai bune tenismene din lume – cu ajutorul suporterilor, jucătoarele românce le vor face față cu bine.

După șapte victorii consecutive, echipa României de Fed Cup ne-a adus după două decenii în Grupa Mondială, unde va întâlni, încă din primul tur, deținătoare a opt trofee de Fed Cup, ultimul câștigat anul trecut și posibil să și-l însușească și anul acesta – Cehia. Va fi un meci greu în care vor fi implicate cel puțin patru jucătoare din top 10 WTA. Însă, având experiența altor evenimente de acest fel, am convingerea că cei aproape 7.000 de spectatori, care vor fi în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, vor fi gata să susțină din tribune încă un succes al tricolorelor”, a mai adăugat președintele Federației Română de Tenis.

Posibilitatea organizării întâlnirii de Fed Cup România – Cehia la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a mai fost dezbătută și în urmă cu aproximativ o lună. Atunci, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, afirma că iubitorii clujeni ai tenisului vor avea ocazia să urmărească, la Sala Polivalentă, câteva dintre primele jucătoare de tenis ale lumii.

Clujenii au șansa să vadă patru jucătoare de top mondial din primele şapte din lume; mă refer la Simona Halep, dar şi la Kvitova, Safarova şi Pliskova. Am discutat cu președintele FRT, cu care am pus bazele unui parteneriat în vederea organizării meciului de tenis din februarie. În lunile septembrie, octombrie se va definitiva acest parteneriat”, declara în urmă cu o lună Emil Boc.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca nu este la primul eveniment sportiv de anvergură. În acest an, aici au mai fost organizate Trofeul Carpați şi meciul România-Serbia, din preliminariile Campionatului Mondial de Handbal Feminin. De asemenea, potrivit primarului clujean, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca ar putea fi gazda Campionatelor Europene (CE) de gimnastică din 2017, dacă viitoarea Sală Polivalentă de la București, aflată acum în construcție, nu va fi gata la timp.

Cover -
Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *