Search
Generic filters
Exact matches only

Meci de Fed Cup la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va fi gazda unui meci de Fed Cup, la începutul anului viitor. În perioada 4 – 7 februarie 2016, jucătoarea româncă de tenis Simona Halep, în prezent numărul doi mondial în clasamentul WTA, va evolua în cadrul unui meci de Fed Cup dintre România şi Cehia.

Evenimentul sportiv de talie internațională a fost anunțat de către Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, în cadrul unei emisiuni radio. Acesta a declarat că, la începutul anului viitor, ardelenii vor avea șansa să o vadă live pe cea mai iubită jucătoare de tenis a momentului în România, Simona Halep.

Iubitorii tenisului vor avea ocazia să o urmărească şi pe una dintre cele mai puternice reprezentative de Fed Cup din lume: cea a Cehiei, pentru care vor evolua Petra Kvitova, Lucie Safarova sau Karolina Piskova, toate trei clasate între primele 10 jucătoare ale lumii.

Clujenii au șansa să vadă patru jucătoare de top mondial din primele şapte din lume; mă refer la Simona Halep, dar şi la Kvitova, Safarova şi Pliskova. Am discutat cu președintele FRT, cu care am pus bazele unui parteneriat în vederea organizării meciului de tenis din februarie. În lunile septembrie, octombrie se va definitiva acest parteneriat”, a spus Emil Boc, în cadrul unei emisiuni difuzate la Realitatea FM.

Competiții sportive de anvergură

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca nu este la primul eveniment sportiv de anvergură. În acest an, aici au mai fost organizate Trofeul Carpaţi şi meciul România-Serbia, din preliminariile Campionatului Mondial de Handbal Feminin.

„Iată importanța acestei Săli Polivalente, pentru că marile competiții vin la Cluj. Am avut Trofeul Carpați, decisivul naționalei de handbal feminin cu Serbia, vine şi Campionatul European de Gimnastică, în 2017”, a mai adăugat Emil Boc.

Conform primarului clujean, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca ar putea fi gazda Campionatelor Europene (CE) de gimnastică din 2017, dacă viitoarea Sală Polivalentă de la București, aflată acum în construcție, nu va fi gata la timp.

În aceste condiții, oficialii Federației Române de Gimnastică au anunțat că vor veni la Cluj-Napoca până la sfârșitul lunii august, cu scopul de a inspecta Sala Polivalentă, informație confirmată și de Ionuț Rusu, directorul interimar al societății Sala Polivalentă SA. „Am fost anunțați că până la sfârșitul acestei luni va veni o delegație de la Federația Română de Gimnastică pentru a inspecta sala”, a afirmat acesta.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *